top icon
Κόσμος

Tesla Model S: Δεν θα υπάρξει έκδοση Plaid+

Ο Elon Musk έβαλε οριστικό φρένο στην έκδοση Plaid+ του νέου Model S που αναμένονταν το 2022.

Στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε η Tesla παρουσίασε το ανανεωμένο Model S, και μάλιστα στην κορυφαία έκδοση Plaid, η οποία προσφέρει μέγιστη ισχύ 1.020 ίππων με την αρωγή τριών ηλεκτροκινητήρων και αυτονομία με μια φόρτιση της μπαταρίας που υπολογίζεται στα 628 χλμ.

Όπως είχε προαναγγελθεί, η γκάμα του ανανεωμένου σεντάν της Tesla, που στην πρώτη του εκδοχή είχε παρουσιαστεί το 2012, θα περιελάμβανε μια ακόμα… ακραία έκδοση με την διακριτική ονομασία Plaid+.

Σημείο αναφοράς για την πολυαναμενόμενη αυτή εκδοχή ήταν η αυτονομία της, η οποία θα άγγιζε τα 820 χλμ., σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Tesla.

Ωστόσο, η κορυφαία αυτή έκδοση δεν πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας, με τον Elon Musk να βάζει οριστικό τέλος στο όλο εγχείρημα, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω σχετικής ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η υπόλοιπη γκάμα του νέου Tesla Model S

Αξίζει εδώ να θυμίζουμε ότι το απλό Tesla Model S Plaid των 1.020 ίππων είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 1,99 δλ. (0-100 χλμ./ώρα: 2,1 δλ.) εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα 322 χλμ./ώρα.

Η τιμή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι 120.990€.

Εκτός από την Plaid, το ανανεωμένο Model S διατίθεται επίσης στην έκδοση Long Range, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 613 χλμ., επιτάχυνση «0-100» σε 3,1 δλ. και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Η τιμή της έκδοσης στη χώρα μας ορίζεται στα 90.990€.

Tesla Model S Plaid

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ