top icon
Επικαιρότητα

Το Tesla Model X γίνεται περιπολικό… στην Ελβετία

Το ηλεκτρικό SUV της αμερικάνικης εταιρείας έπιασε δουλειά ως όχημα περιπολίας στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ένας στόλος από επτά στο σύνολο ηλεκτροκίνητα Tesla Model X αναμένεται να υπηρετεί πολύ σύντομα τις αστυνομικές αρχές στη Βασιλεία της Ελβετίας, με το πρώτο μάλιστα αντίτυπο του αμερικανικού SUV να έχει ήδη πιάσει δουλειά.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν με την επιλογή των τοπικών αστυνομικών αρχών να αγοράσουν και να εντάξουν στο στόλο τους ένα τόσο ακριβό περιπολικό. Όμως, οι αρχές της πόλης, που βρίσκεται στο τριεθνές σημείο στα σύνορα Ελβετίας, Γαλλίας και Γερμανίας, υποστηρίζουν ότι η εν λόγω αγορά θα επιφέρει σημαντικές εξοικονομήσεις σε χρήμα, παρά την «υψηλή» αρχική επένδυση (σ.σ.: +43.000 ευρώ κατά μέσο όρο). Κι αυτό γιατί ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο παρέχει έναντι των συμβατικών σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης και μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης.

«Η αστυνομία της Βασιλείας θα αντικαταστήσει τα οχήματα ντίζελ με το ηλεκτρικό Tesla Model X-100D, το οποίο ικανοποιεί τόσο τα οικονομικά όσο και τα περιβαλλοντικά κριτήρια προστασίας διαθέτοντας επίσης μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και άφθονο αποθηκευτικό χώρου. Επίσης, ξεχωρίζει και για τα πολύ καλά χαρακτηριστικά χειρισμού του για χρήση ως όχημα εκτάκτου ανάγκης και καταδιώξεων. Το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας είναι χαμηλότερο, παρά το υψηλότερο αρχικό κόστος σε σύγκριση με τα σημερινά αυτοκίνητα. Η προγραμματισμένη αντικατάσταση με το Tesla Model X-100D φέρνει αρκετά πλεονεκτήματα όσον αφορά την αποδοτικότητα, την πρακτικότητα και την οικολογία», δηλώνουν οι αστυνομικές αρχές της ελβετικής πόλης.

Τα οχήματα της Tesla γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε αστυνομικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.  Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το Αστυνομικό Τμήμα του Λ. Άντζελες αλλά και το αντίστοιχο στο Ντένβερ, χρησιμοποιούν αμφότερα αρκετά αντίτυπα του 4θυρου Model S. Στην Ευρώπη, η Scotland Yard δηλώνει ότι μελετά το ενδεχόμενο να εντάξει στο στόλο της κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla – κάτι που έχει ήδη συμβεί με την αστυνομία του Λουξεμβούργου με δύο Model S._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ