top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Νέο κόμπακτ μοντέλο «Made in China»

Μεταξύ άλλων, η Tesla ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει στην Κίνα ένα νέο EV αποκαλύπτοντας συγχρόνως την πρώτη εικαστική αποτύπωσή του.

Η επέλαση της Tesla από τη μακρινή Κίνα συνεχίζεται, με την αμερικανική εταιρεία να ανακοινώνει και επίσημα τα επόμενα βήματά της με εφαλτήριο τη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη – αλλά και τη μεγαλύτερη στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αλλά και του σχετικού software που την υποστηρίζει, δήλωσε πως την προσεχή περίοδο σκοπεύει να εγκαταστήσει στη χώρα ένα νέο κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς και ένα νέο σχεδιαστικό κέντρο.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις των πρώτων «Made in China» Tesla Model 3

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ιθύνοντες της Tesla ανακοίνωσαν πως η εταιρεία του Elon Musk σκοπεύει να κατασκευάσει στη χώρα ένα νέο «συμπαγές» EV. Και για να αποδείξουν ότι το όλο εγχείρημα δεν πρόκειται να μείνει στα λόγια, η Tesla δημοσιοποίησε ένα σκίτσο του εν λόγου μοντέλου στο WeChat – το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.

Διαβάστε επίσης: H Tesla λίγο πριν το ορόσημο των 1.000.000 EVs

Θυμίζουμε πως το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η Tesla θα «δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο» στην Κίνα. Κρίνοντας πάντως από το εν λόγω σκίτσο, εύκολα μπορεί να εικάσει κανείς πως θα πρόκειται για μια οικογενειακή, χάτσμπακ παραλλαγή του Model 3 δεδομένης και μιας άλλης δήλωσης του Elon Musk το 2018, σύμφωνα με την οποία η αμερικανική εταιρεία θα παράγει ένα νέο κόμπακτ μοντέλο «μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ