top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Στα τέλη του 2019 θα ξεκινήσει η παραγωγή του Model Y

Με τους κατασκευαστικούς ρυθμούς στη γραμμή παραγωγής του Model 3 στο Freemont των ΗΠΑ να ομαλοποιούνται μέρα με τη μέρα, ο Elon Musk και η Tesla σχεδιάζουν τώρα τα επόμενα βήματά τους. Που για την περίσταση ακούν στο όνομα Model Y.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Tesla έχει ξεκινήσει να καταθέτει «προκαταρτικά αιτήματα προσφορών» προκειμένου να συνάψει συμβάσεις με προμηθευτές εξαρτημάτων μέσα στους προσεχείς μήνες που αφορούν για την περίσταση σ’ ένα νέο, «συμπαγές» crossover μοντέλο: το Model Y, που ως γνωστόν θα βασίζεται εν πολλοίς στο δάπεδο του τετράθυρου «3». Σύμφωνα με τον ίδιο τον Elon Musk, η Tesla έχει «στοχοποιήσει» ως την καταλληλότερη περίοδο για την έναρξη παραγωγής του νέου αυτού μοντέλου, τα τέλη του 2019. Και συγκεκριμένα το μήνα Νοέμβριο.

Με δεδομένη τη συνήθη μέχρι σήμερα πρακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών που θέλει τις συμβάσεις με τους προμηθευτές να πραγματοποιούνται για κάθε νέο μοντέλο δύο έως και δυόμιση χρόνια πριν από την έναρξη της παραγωγής του, ο Νοέμβριος του 2019 για το Model Y θεωρείται από έγκυρους αναλυτές της αγοράς ως «ιδιαίτερα επιθετικός, αλλά πιθανός». Βέβαια, η Tesla είναι ήδη γνωστή ανά τον κόσμο για τα «αισιόδοξα χρονοδιαγράμματα» τα οποία θέτει, κάτι που είδαμε να συμβαίνει τόσο στην περίπτωση του Model 3, όσο και σε εκείνη των Model X και S.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Tesla Model Y αναμένεται να «φιλοξενηθεί» κατασκευαστικά στις γνώριμες εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στο Freemont των ΗΠΑ, δίπλα στο Model 3, το οποίο, παρά την προσέλκυση περίπου 500.000 προπληρωμένων παραγγελιών υπό τη μορφή επιστρεπτέων καταθέσεων, έχει «πληγεί» από σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή επιβραδύνοντας έτσι την προσδοκώμενη ροή εσόδων για λογαριασμό της Tesla.

Διαβάστε επίσης: Η Moody’s υποβαθμίζει την Tesla, οι μετοχές της χάνουν σημαντικό έδαφος

Θυμίζουμε πως πριν λίγες μόλις μέρες η Tesla προσπάθησε μέσω επίσημης ανακοίνωσής της να καθησυχάσει τους επενδυτές αναφέροντας στο σχετικό κείμενο ότι η εβδομαδιαία παραγωγή του Model 3 είχε διπλασιαστεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 και ότι η παραγωγή του θα επιταχυνθεί έτι περαιτέρω κατά το δεύτερο αγγίζοντας τις 5.000 μονάδες ανά εβδομάδα, αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 250.000 οχήματα σε ετήσια βάση._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ