top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Στο κατώφλι του δείκτη S&P 500

Από την προσεχή Δευτέρα η Tesla θα είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία που θα συμμετάσχει ποτέ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500.

Η Tesla του Elon Musk θα γίνει την προσεχή Δευτέρα η πιο πολύτιμη εταιρεία που έγινε ποτέ δεκτή στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 της Wall Street, αντιπροσωπεύοντας σε αυτόν πάνω από το 1%.

Οι μετοχές της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών υψηλής τάσης έχουν αυξηθεί περίπου 60% από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκε η επικείμενη είσοδό της στον S&P 500. Από τις αρχές δε του έτους η τιμή της έχει εκτοξευτεί κατά σχεδόν 700%, γεγονός που έχει «στείλει» στα ύψη την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας από το Palo Alto, σε επίπεδα άνω των 600 δις δολαρίων – γεγονός που καθιστά την Tesla την 6η πιο πολύτιμη δημόσια εισηγμένη εταιρεία των ΗΠΑ.

Η προσθήκη της Tesla στον S&P 500 θα αναγκάσει τα επενδυτικά funds να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας αξίας άνω των 80 δις δολαρίων μέχρι το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής, έτσι ώστε τα χαρτοφυλάκια τους να αντικατοπτρίζουν σωστά τον δείκτη. Τα εν λόγω funds θα πρέπει ταυτόχρονα να πουλήσουν άλλες μετοχές ίσης αξίας που περιλαμβάνονται στον S&P 500.

Αυτή τη στιγμή η μετοχή της Tesla είναι μακράν η πιο δημοφιλής στη Wall Street με κριτήριο την αξία, καθώς σε κάθε συνεδρία του χρηματιστηρίου αλλάζουν χέρια μετοχές αξίας  18 δις δολαρίων – στη δεύτερη θέση στη συγκεκριμένη κατάταξη βρίσκεται η Apple με μέσες ημερήσιες συναλλαγές 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχεδόν το 1/5 του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια του Elon Musk.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ