top icon
Κόσμος

Τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα από την Lotus

Η Lotus ιδρύει την Lotus Technology, με αποκλειστική έδρα την Κίνα, ενώ ταυτόχρονα ξεδιπλώνει την στρατηγική της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης που περιλαμβάνει την παρουσίαση μέσα στην προσεχή 5ετία – ούτε λίγο ούτε πολύ – τεσσάρων EVs, εκ των οποίων τα δύο θα είναι SUV.

Η Lotus Technology αποτελεί ένα νέο τμήμα για λογαριασμό του Group Lotus, και συνάμα μια παγκόσμια θυγατρική της βρετανικής εταιρείας, η οποία εστιάζει αποκλειστικά στην «ευφυή τεχνολογία» με σημείο αναφοράς την παράδοση των 73 ετών της φίρμας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο ρόλος της Lotus Technology είναι να επιταχύνει την καινοτομία στους τομείς των μπαταριών, των συστημάτων διαχείρισης της ενέργειας, των ηλεκτροκινητήρων, των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου και της αυτόνομης οδήγησης.

Lotus Technology

Η νέα έδρα της Lotus Technology θα είναι στην Κίνα, με την κατασκευή των εγκαταστάσεών τη να ολοκληρώνεται το 2024. Στο πλαίσιο των ίδιων ανακοινώσεων, η Lotus αποκάλυψε ότι ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο, το οποίο θα κατασκευάζει στην Wuhan της Κίνας ηλεκτρικά οχήματα που θα προορίζονται για τις παγκόσμιες αγορές, θα ανοίξει αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά.

Το εργοστάσιο αυτό έχει έκταση κοντά στο 1 εκατ. τ.μ. και θα μπορεί να παράγει ετησίως ύστερα από επένδυση 900 εκατ. στερλινών, περί τα 150.000 οχήματα.

Το νέο αυτό εργοστάσιο είναι το πρώτο στον κόσμο με «ενσωματωμένη» πίστα δοκιμών, η οποία διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα με το οποίο τα οχήματα μπορούν να μεταφερθούν χρησιμοποιώντας τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Έχει σχεδιαστεί δε για να φιλοξενεί οχήματα που κινούνται με ταχύτητες έως 230 χλμ./ώρα και αποτελείται από 16 στροφές.

Ο Eric Li, Πρόεδρος του Geely Holding Group, που είναι εδώ και καιρό οι ιδιοκτήτες της βρετανικής εταιρείας, και ο Feng Qingfeng, Διευθύνων Σύμβουλος του Group Lotus, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ίδρυσης της Lotus Technology, παρουσία του Li Bin, ιδρυτή της NIO, ο οποίος είναι επενδυτής στην Lotus Technology.

Lotus Technology Manufacturing

Τα μελλοντικά ΕV της Lotus

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το 2022, η Lotus θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο ενός ηλεκτρικού SUV της κατηγορίας Ε, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία Type 132. Ένα χρόνο αργότερα, το 2023, θα παρουσιαστεί ένα τετράθυρο ηλεκτρικό κουπέ, που με τη σειρά του αποκαλείται προς ώρας με την ονομασία Type 133.

To 2025 την επίσημη πρεμιέρα της θα πραγματοποιήσει η Type 134, ένα νέο ηλεκτρικό SUV της κατηγορίας D. Η παραπάνω τριάδα μοντέλων θα πλαισιωθεί το 2026 από ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, την Type 135, η οποία θα αποτελέσει κοινο project ανάμεσα στην Lotus και την Alpine.

Lotus

Τα νέα αυτά μοντέλα θα προστεθούν στο portfolio της Lotus, «δίπλα» στην ηλεκτρική Evija και τη νέα Emira, το τελευταίο σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα βενζίνης της Lotus, το οποίο θα κατασκευαστεί στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εξέλιξη των νέων premium οχημάτων της Lotus θα πραγματοποιηθεί με βάση την αρχιτεκτονική Lotus Premium – τη μία από τις τέσσερις νέες πλατφόρμες οχημάτων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την βρετανική εταιρεία. Η πλατφόρμα Premium υποστηρίζει οχήματα με μεταξόνιο από 2.889 έως και 3.100 χλστ. υποστηρίζοντας όλυς τους τύπους οχημάτων των κατηγοριών C έως και E. Χρησιμοποιώντας μπαταρίες με χωρητικότητα από 92 έως 120 kWh, η πλατφόρμα Premium θα είναι συμβατή με σύστημα φόρτισης των 800V. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα προϊόντα που θα βασίζεται σε αυτήν την πλατφόρμα θα μπορούν να επιταχύνουν από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Lotus

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lotus
  • Lotus
  • Lotus - Lotus Eletre
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ