top icon
Επικαιρότητα

Τι ανταλλάγματα δίνει ο Carlos Ghosn για να αποφυλακιστεί με εγγύηση

Μεταξύ άλλων, ο προφυλακισμένος Carlos Ghosn προτίθεται να παραδώσει τα διαβατήρια του, μετοχές της Nissan που κατέχει, αλλά και να «φορέσει» ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού, ώστε οι εισαγγελείς να εγκρίνουν την αίτηση αποφυλάκισής του.

Ο πρώην Πρόεδρος της Nissan, Calros Ghosn, συμπλήρωσε ήδη πάνω από δύο μήνες στη φυλακή και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της πολυμελούς ομάδας των συνηγόρων του, δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμα… φως ώστε να απελευθερωθεί. Εντούτοις, όπως μεταδίδει σήμερα το Reuters, ο γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ προσπαθεί να «δελεάσει» τις εισαγγελικές αρχές της πόλης του Τόκιο με ανταλλάγματα, ώστε οι τελευταίες να εγκρίνουν τελικά τις αιτήσεις αποφυλάκισής του με εγγύηση – και δη τη νεότερη που εξετάζεται σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Carlos Ghosn φέρεται να είναι διατεθειμένος να «φορέσει» σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού του, εφόσον απελευθερωθεί, παραμένοντας στην πόλη του Τόκιο υπό το άγρυπνο πνεύμα φρουρών που θα ορίσουν οι εισαγγελείς. Επίσης, είναι θετικός στο να δώσει στη Nissan μετοχές της οποίες έχει στην κατοχή του αλλά και να παραδώσει στις αρμόδιες αρχές τα διαβατήρια του.

Ο Carlos Ghosn , σε γραπτή χθεσινή του δήλωση, αναφέρει τα εξής:

«Παραμένω φυλακισμένος στο κέντρο κράτησης, 64 ημέρες μετά τη σύλληψή μου. Καθώς το Δικαστήριο μελετά την αίτησή μου για τη καταβολή εγγύησης, θέλω να υπογραμμίσω ότι θα κατοικήσω στην Ιαπωνία και θα σεβαστώ όλους τους όρους εγγύησης.

«Θα παραστώ στη δίκη μου όχι μόνο επειδή είμαι νομικά υποχρεωμένος να το πράξω, αλλά επειδή είμαι πρόθυμος να έχω τελικά την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

«Δεν είμαι ένοχος για τις κατηγορίες εναντίον μου και ανυπομονώ να υπερασπιστώ τη φήμη μου στην αίθουσα του δικαστηρίου. Δεν υπάρχει τίποτα πι σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου».

Η νέα αίτηση εγγύησης του Carlos Ghosn εξετάζεται σήμερα 21.01.2019._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ