top icon
Επικαιρότητα

Τι δηλώνει η Geely για την απόκτηση του 10% της Daimler

Στόχος της Geely είναι να εξασφαλίσει τις απαραίτητες τεχνολογικές συμμαχίες με τη γερμανική εταιρεία επωφελούμενη των ηλεκτρικών και «αυτόνομων» κατακτήσεών της.

Κάθε άλλο παρά «κεραυνός εν αιθρία» αποτέλεσε η χθεσινή είδηση απόκτησης μεριδίου της τάξης του 9,69% της Daimler από την κινεζική Geely, καθώς τα πρώτα σημάδια της επιθετικής πολιτικής της τελευταίας ήταν ήδη ορατά εδώ και αρκετές βδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι ένα: πως ο Li Shufu και η εταιρεία του, η Geely, η οποία ήδη ελέγχει την Volvo, την Volvo Trucks, τις Proton και Lotus, την Lynk & Co αλλά και την LEVC (London Electric Vehicle Cab), είναι αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της γερμανικής εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Η κινεζική Geely έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler

«Κανένας σημερινός παίκτης στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν μπορεί να κερδίσει τη μάχη χωρίς φίλους. Για να επιτύχει και να διεκδικήσει κανείς ηγετική θέση σε τεχνολογικό επίπεδο, πρέπει να προσαρμοστεί σ’ έναν νέο τρόπο σκέψης όσον αφορά την ανταλλαγή δύναμης. Η επένδυσή μου στη Daimler αντικατοπτρίζει αυτό ακριβώς το όραμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Li Shufu.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, o Li Shufu πιστεύει πως, σε βάθος χρόνου, μόλις δύο ή τρεις το πολύ κατασκευαστές θα καταφέρουν να επιβιώσουν, κάτι που έρχεται να ερμηνεύσει την προσπάθεια της Geely να αναπτύξει σημαντικούς δεσμούς με την Daimler, που αντικειμενικά αποτελεί μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στο χώρο της αυτοκίνησης.

Διαβάστε επίσηςLi Shufu, o άνθρωπος πίσω από το σύγχρονο θαύμα της Geely –και της Volvo

Ποιες θα είναι, όμως, οι επόμενες κινήσεις της Geely σε ότι αφορά στην Daimler;

«Η Daimler είναι μια εξαιρετική εταιρεία με κορυφαία διαχείριση. Είναι τιμή μου να υποστηρίξω αυτή τη μοναδική ομάδα υπό την ηγεσία του Dieter Zetsche στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά σε διεθνή μέσα ενημερώσεις ο Li Shufu.

Και προσέθεσε:

«Θα συμμορφωθώ πλήρως με τη χάρτα εταιρειών και την υφιστάμενη δομή της Daimler σεβόμενος της αξίες και την κουλτούρα της».

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του, ο ιδιοκτήτης της Geely –της μοναδικής μη κρατικής εταιρείας κατασκευής οχημάτων της Κίνας- διαβεβαίωσε πως δεν σκοπεύει να αυξήσει έτι περεταίρω τη συμμετοχή του στο μετοχικό σχήμα της γερμανικής εταιρείας. Προς το παρόν, θα προσθέσουμε εμείς…_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ