Επικαιρότητα Κόσμος

Τιμή-έκπληξη για το νέο Hyundai Kona Electric στις ΗΠΑ

Η Hyundai ανακοίνωσε στις ΗΠΑ την τιμή του νέου Kona Electric, η βασική έκδοση του οποίου αποτιμάται με δεδομένη την κρατική επιδότηση των 6.630 ευρώ, στα 26.500 €, ενώ σε μερικές πολιτείες το κόστος πέφτει έως και τα 23.400 €.

Η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε την τιμή αγοράς στις ΗΠΑ της βασικής έκδοση του νέου και αμιγώς ηλεκτροκίνητου Kona Electric, ενός αυτοκινήτου που ήδη έχει εντυπωσιάσει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Αλλά πρωτίστως με την αυτονομία του, όπως αυτή αποτυπώνεται στην πράξη αλλά και στις επίσημες πιστοποιήσεις. Τώρα, το «μικρό» ηλεκτρικό SUV της Huyndai καταφέρνει να τραβά το βλέμμα - αν μη τι άλλο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού - για έναν ακόμα λόγο: για την τιμή του.

Έτσι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, το κόστος της βασικής έκδοσης του μοντέλου ορίστηκε στις ΗΠΑ στα 36.450 $, δηλαδή στα 32.230 € σύμφωνα με τις τρέχουσες ισοτιμίες των δύο νομισμάτων. Εντούτοις, αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ προσφέρεται κρατική επιδότηση για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της τάξης των 7.500 $ (6.630 €), γεγονός που πρακτικά μειώνει το κόστος αγοράς στα 25.600 €. Μάλιστα, σε ορισμένες πολιτείας της χώρας προσφέρονται επιπλέον οικονομικά κίνητρα για την αγορά ενός Zero Emission Vechile. Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, η τελευταία φτάνει στα 2.500 $ (2.200 €), κάτι που κατεβάζει το πραγματικό κόστος για την αγοραστή στα 23.400 €.

Θυμίζουμε πως το Kona Electric εξοπλίζεται στη συγκεκριμένη εκδοχή του με τη μεγάλη μπαταρία των 64 kWh καθώς και με έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 204 ίππων και 394 Nm. Σύμφωνα με την πρόσφατη πιστοποίηση με βάση το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο του WLTP, το νέο ηλεκτρικό SUV της Hyundai έχει αυτονομία 449 χλμ. Σύμφωνα με την αμερικανική πιστοποίηση της EPA, η παραπάνω επίδοση διαμορφώνεται στα 415 χλμ. Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας μέσω οικιακού δικτύου απαιτούνται 9 ώρες και 40 λεπτά, όμως με ταχυφορτιστή των 100 kW η ανάκτηση ενέργειας έως και το 80% της μέγιστης δυναμικής των συσσωρευτών δεν υπερβαίνει τα 54 λεπτά._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου