Επικαιρότητα Κόσμος

Τίτλοι τέλους για τις αμιγώς βενζινοκίνητες εκδόσεις του Ford Mondeo

Η Ford ανακοίνωσε ότι οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του Mondeo αντικαθίστανται με μία υβριδική, ενώ η πετρελαιοκίνητη των 2,0 λίτρων θα συνεχίζει να διατίθεται στη γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου της μπλε οβάλ εταιρείας.

Η Ford συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της ανακοινώνοντας για την περίσταση ότι από εδώ και στο εξής οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του Mondeo αντικαθίστανται με μία υβριδική. Έτσι, μετά την εγκατάσταση της κάτω από το καπό της στέισον βάγκον έκδοσης, ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης της Ford, ένας ηλεκτροκινητήρας και μία μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 1,4 kWh βρίσκουν θέση και στην 4θυρη εκδοχή του μοντέλου.

Για την περίσταση, το ηλεκτρικό μοτέρ έρχεται να υποστηρίξει τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα της εταιρείας, με το όλο «πακέτο» να αποδίδει 187 ίππους σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων που αναπτύχθηκε από τη Ford για περαιτέρω βελτίωση της κατανάλωσης.

Ford Mondeo Hybrid

Σύμφωνα με την Ford, η τεχνολογία αναγεννητικής πέδησης του αυτοκινήτου έχει την ικανότητα να ανακτά έως και το 90% της ενέργειας που χάνεται κατά την επιβράδυνση και την πέδηση του Mondeo Hybrid. Με την τελευταία να αποθηκεύεται στη μπαταρία, το υβριδικό Mondeo είναι σε θέση να εκκινεί από στάση με την αρωγή του ηλεκτροκινητήρα, με τον τελευταίο να δηλώνει «παρών» και κατά την κίνηση του αυτοκινήτου στην πόλη.

Στα highlights του μοντέλου περιλαμβάνεται το σύστημα SmartGauge, το οποίο βοηθά στην παρακολούθηση της κατανάλωσης καυσίμου και ενέργειας, καθώς και το σύστημα Brake Coach, το οποίο με τη σειρά του ενθαρρύνει τον οδηγό να φρενάρει σταδιακά ώστε να βοηθηθεί η ανάκτηση ενέργειας της μπαταρίας. Από εκεί και πέρα, η υποβοήθηση του τιμονιού είναι ηλεκτρική, ενώ ηλεκτρικά ελεγχόμενος είναι επίσης τόσο ο κλιματισμός, όσο και το σύστημα ψύξης του κινητήρα.

Ford Mondeo Hybrid

Τα επίσημα στοιχεία πιστοποίησης της Ford για το 4θυρο Mondeo Hybrid κάνουν λόγο για μέση κατανάλωση βενζίνης της τάξης των 5,5 λιτ./100 χλμ. και εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα που φτάνει τα 126 gr/χλμ. (τιμές με βάση το πρωτόκολλο WLTP).

Από εκεί και πέρα, η Ford θα συνεχίσει να διαθέτει στην Ευρώπη τις 4θυρες και στέισον βάγκον εκδόσεις του Mondeo και με τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα της οικογένειας EcoBlue, που για την περίσταση αποδίδει 150 ίππους προσφέροντας αντίστοιχα μέση κατανάλωση 5,0 και 5,1 λιτ./100 χλμ. και εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 130 και 133 gr/χλμ.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου