top icon
Επικαιρότητα

Τμήμα αφιερωμένο στα Low Emission Vehicles ανακοίνωσε η PSA

Η PSA βάζει πλώρη για τη νέα ηλεκτρική εποχή ανακοινώνοντας σήμερα την ίδρυση ενός ανεξάρτητου τμήματος που θα εστιάζει τις δραστηριότητές του στα οχήματα με προορισμένους ή μηδενικούς ρύπους για λογαριασμό των Peugeot, Citroen, DS και Opel.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα οικοδομώντας συγχρόνως μια αποτελεσματική και συνεκτική προσφορά λύσεων ηλεκτρικής κινητικότητας, το Groupe PSA δημιουργεί μια νέα επιχειρηματική μονάδα, την Low Emission Vehicles Business Unit, που θα αφιερωμένη στα ηλεκτρικά και όχι μόνο οχήματα.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, το νέο αυτό παράρτημα «θα έχει παγκόσμια εμβέλεια και θα αξιοποιήσει όλους τους παράγοντες που είναι απαραίτητοι για την κατασκευή μοντέλων που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα υπηρεσιών. Θα είναι υπεύθυνο δε για τον ορισμό και την ανάπτυξη της στρατηγικής του ομίλου για τα ηλεκτρικά οχήματα και την ανάπτυξη των σχετικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Επικεφαλής της νέας αυτής δράσης θα είναι ο Alexandre Guignard, ο οποίος θα αναλάβει πρωτοβουλίες και για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων του ομίλου σε σχέση με τις μέσες εκπομπές CO2, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα τεθούν σε ισχύ το 2020.

Σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο που έχει ήδη εξαγγείλει ο ισχυρός άνδρας της PSA, Carlos Tavares, μέχρι το 2025 οι Peugeot, Citroen, DS και Opel θα διαθέτουν στις τάξεις τους έως το 2025 περί τα 40 ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Η αρχή μάλιστα θα γίνει το 2019 με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Peugeot 208._X.A.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα μοντέλα της PSA θα έχουν ηλεκτρικές εκδόσεις έως το 2025

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ