top icon
Κόσμος

To 2023 είναι η χρονιά του νέου supercar της Alfa Romeo (video)

Το νέο υπεραυτοκίνητο της Alfa Romeo θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023 και είναι πολύ πιθανό να φέρει την ονομασία 6C.

Η Alfa Romeo δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο στο Instagram που αποτελεί το πρώτο επίσημο teaser του επερχόμενου supercar της, δίνοντάς μας μια πρώιμη προεπισκόπησή του.

Το βίντεο καλωσορίζει το 2023 λέγοντας ότι θα είναι μια «συναρπαστική και συναισθηματική» χρονιά για την ιταλική μάρκα. Στα πρώτα πλάνα απεικονίζονται η νέα Tonale καθώς και οι Giulia και Stelvio που ανανεώθηκαν πρόσφατα, ενώ στη συνέχεια τίθεται το ερώτημα «Είστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά;». Ωστόσο, το πιο σημαντικό κομμάτι του βίντεο βρίσκεται στο τέλος του, όπου το πίσω φως ενός άγνωστου μοντέλου κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην απάντηση «Είμαστε».

Το πίσω φως LED μοιάζει με 6 αλλά και με C, τροφοδοτώντας τις φήμες για πιθανή επιστροφή του ονόματος 6C, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την Alfa Romeo σε διάφορα σπορ και αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 1927 έως κα το 1954. Αν μη τι άλλο, μια νέα «Alfa Romeo 6C» θα ήταν ενδιαφέρουσα προσθήκη στη γκάμα μετά τις 8C Competizione (2006-2010) και 4C Competizione (2013-2020).

Προς ώρας, η ιταλική εταιρεία δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το εν λόγω όχημα. Ωστόσο, ο CEO της εταιρείας, Jean Philippe Imparato, έχει δώσει το στίγμα του με πρόσφατες δηλώσεις του στο διεθνή Τύπο:

«Αν βρεθείτε στο μουσείο στο Arese, θα δείτε τόσες πολλές ιδέες από το παρελθόν μας. Ναι, εργαζόμαστε σε κάτι περιορισμένο [δλδ: περιορισμένης παραγωγής] για την Alfa Romeo».

Alfa Romeo Super Car

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων, ο Jean Philippe Imparato είπε ότι το μοντέλο αυτό δεν θα είναι απλώς ένα αυτοκίνητο πίστας, αλλά ένα όχημα που θα μπορεί να οδηγηθεί καθημερινά.

«Θα μπορούσε να είναι εμβληματικό, σούπερ σέξι και αναγνωρίσιμο ως Alfa Romeo αυτοκίνητο, με την πρώτη ματιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά εξελίσσεται. Έχουμε τόσους πολλούς θαυμαστές που ζητούν κάτι ξεχωριστό», είπε ο CEO της Alfa Romeo, προτού δηλώσει ότι ελπίζει να μπορέσει να δώσει μια απάντηση σχετική με το νέο αυτό όχημα τον προσεχή Μάρτιο.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Jean-Philippe Imparato, είχε δηλώσει για το εν λόγω project τα εξής:

«Προς το παρόν, έχουμε δύο σενάρια: να είναι πλήρως θερμικό ή πλήρως ηλεκτρικό. Μπορώ να σας πω ότι θα είναι πολύ συναρπαστικό, πολύ ιδιαίτερο και πολύ ακριβό.

«Θα δείτε κάτι σε αυτόν τον τομέα όσον αφορά τον “σπορ χαρακτήρα” το πρώτο εξάμηνο του 2023. Χρησιμοποιούμε το “σπορ χαρακτήρας” για να ορίσουμε τη μάρκα».

Ερωτηθείς τότε αν το συγκεκριμένο όχημα θα μπορούσε να θυμίζει σχεδιαστικά την T33 Stradale, ο ο Jean-Philippe Imparato δήλωσε:

«Μπορώ να πω πως ναι, αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Έχουμε τόσες πολλές, φανταστικές ιδέες βασισμένες στην εμβληματική ιστορία μας».

Alfa Romeo - Jean-Philippe Imparato

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ