top icon
Κόσμος

To 8θέσιο Land Rover Defender 130 ζεσταίνει τις μηχανές του

Δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου και 8θέσιου Land Rover Defender 130.

Με μια teaser φωτογραφία στο…  φυσικό του χώρο, η Land Rover ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 31 Μαΐου θα πραγματοποιήσει την επίσημη αποκάλυψη του νέου Defender 130, το οποίο θα προφέρεται αποκλειστικά με 8θέσια διάταξη εσωτερικού.

Με μήκος 5,1 μέτρα, το νέο Defender 130 θα είναι η «ανώτερη» έκδοση στη γκάμα του βρετανικού μοντέλου, δίπλα στις παραλλαγές με τον κωδικό «90» και «110» αλλά και την Hard Top επαγγελματική.

H Land Rover κρατά προς ώρας κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά το ποιόν του νέου Defender 130. Ωστόσο, το βρετανικό εργοστάσιο επιβεβαίωσε ότι θα διαθέτει 8 θέσεις, σε διάταξη 2-3-3, καθώς και προηγμένη ενσωματωμένη τεχνολογία πλαισίου, την οποία έχουμε ήδη δει στα «90» και «110».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό Defender 130 είχε διευρυμένο μεταξόνιο, όμως η νεότερη εκδοχή του κερδίζει 342 χλστ. όσον αφορά το συνολικό μήκος σε σχέση με την έκδοση «110» λόγω των διευρυμένων προβόλων του. Αναμένεται να είναι, επίσης, κατά 227 χλστ. μεγαλύτερο από τον βασικό του αντίπαλό του – που δεν είναι άλλο από την Mercedes G-Class.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα που θα κινούν το νέο Defender 130. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, η Land Rover δεν αναμένεται να περιορίσει την εμπορική παρουσία του νέου μοντέλου σε μία μόλις έκδοση αξιοποιώντας τη «μαγιά» των μικρότερων «90» και «110».

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία προσφέρονται αρχικά στις βενζινοκίνητες εκδόσεις P300 και P400 (4κύλινδρη και 6κύλινδρη αντίστοιχα), με την τελευταία να συνοδεύεται από ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης. Επιπρόσθετα, οι δυνητικοί αγοραστές του μοντέλου έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια plug-in υβριδική και δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, τις D200 και D240, αμφότερες με 4κύλινδρους κινητήρες κάτω από το εμπρός καπό τους.

To νέο Defender, το οποίο κατασκευάζεται μαζί με το Discovery στο εργοστάσιο της Land Rover στην Nitra της Σλοβακίας, διατίθεται σε σχεδόν 130 διαφορετικές αγορές ανά την υφήλιο και με πάνω από 170 προαιρετικά αξεσουάρ εξατομίκευσης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ