top icon
Κόσμος

Το best-seller μοντέλο της BMW M για το 2022 ήταν ηλεκτρικό

Νέοι καιροί, νέα ήθη και για την BMW M, που συνολικά είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται ποσοστιαία κατά 8.4%.

Στο τέλος της επετειακής της χρονιάς, η BMW M κατάφερε για μια ακόμα χρονιά να καταγράψει νέο ρεκόρ πωλήσεων. Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων του «παραρτήματος» ανήλθαν σε 177.257 μονάδες το 2022, επίδοση που αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 8,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρά τις συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες στον τομέα των logistics και των αλυσίδων εφοδιασμού.

Η μεγαλύτερη από πλευράς πωλήσεων αγορά το 2022 για την BMW M ήταν και πάλι οι ΗΠΑ, με δεύτερη την Γερμανία, ενώ στο τρίτο σκαλί του άτυπου αυτού βάθρου ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η BMW M με τις περισσότερες πωλήσεις τη χρονιά που πέρασε ήταν η αμιγώς ηλεκτρική i4 M50. «Για εμάς, αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η μοναδική αίσθηση M έχει εισέλθει στον κόσμο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας.

BMW i4

Θυμίζουμε ότι η BMW i4 M50 τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά μέγιστη ισχύ 400 kW/544 ίππων.

Το δεύτερο best-seller μοντέλο της BMW Μ για το 2022 ήταν επίσης ηλεκτρικό – και συγκεκριμένα η iX M60.

MY 2022, BMW iX M60

Όπως δηλώνει η εταιρεία, κατά τη διάρκεια του 2023, η BMW M θα συνεχίσει την προϊοντική της επίθεση λανσάροντας στην αγορά την plug-in υβριδική BMW XM, καθώς και την αμιγώς ηλεκτρική i7 M70.

BMW XM

Ο περαιτέρω μετασχηματισμός προς την ηλεκτρική κινητικότητα έχει ήδη «χαρτογραφηθεί» από την BMW M, η οποία ήδη εξελίσσει ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης M xDrive με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Το 2022, η επετειακή, με άλλα λόγια, χρονιά της BMW M, χαρακτηρίστηκε επίσης από το εμπορικο λανσάρισμα της νέας M240i xDrive Coupe. Την ίδια στιγμή, οι εορτασμοί της 50ης επετείου της BMW M συνοδεύτηκαν από το ντεμπούτο πολλών εντυπωσιακών μοντέλων. Όπως η νέα M2, η M3 Touring αλλά και η M4 CSL.

BMW M4 CSL

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η BMW M, την άνοιξη του τρέχοντος έτους θα παρουσιαστούν οι ανανεωμένες X5 M και X6 M, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου θα αποκαλυφθεί η νέα M3 CS στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα αντοχής που θα πραγματοποιηθεί στην Daytona. Εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το αγωνιστικό ντεμπούτο της BMW M Hybrid V8.

BMW Varano

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ