top icon
Κόσμος

Το εργοστάσιο της Nissan που ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, που λειτουργεί από 1986, ξεπέρασε σε αριθμό τις 11 εκατομμύρια μονάδες.

Ένα σπουδαίο ορόσημο είναι για τη Nissan η συμπλήρωση της κατασκευής 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν κάνουμε την αναγωγή, η επίδοση αυτή μεταφράζεται σε κατασκευή ενός αυτοκινήτου ανά δύο λεπτά της ώρας. Αυτό σε καθημερινή βάση και για 37 χρόνια.

Το αυτοκίνητο με τον αριθμό ορόσημο, ήταν ένα Qashqai e-POWER σε απόχρωση Blade Silver, ένα από τα τρία «εξηλεκτρισμένα» μοντέλα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο. Το πρώτο αυτοκίνητο, που βγήκε από την γραμμή παραγωγής  το 1986, ήταν ένα λευκό Nissan Bluebird, για το οποίο απαιτήθηκαν  περίπου 22 ώρες στην κατασκευή του. Σήμερα, η κατασκευή του κορυφαίου Qashqai e-POWER, διαρκεί περίπου 8,5 ώρες.

Ο Adam Pennick, Αντιπρόεδρος Παραγωγής στο εργοστάσιο της  Nissan στο  Sunderland, δήλωσε: «Αυτό το ορόσημο αντανακλά την τεράστια εμπειρία που έχει η παγκόσμιας κλάσης κατασκευαστική ομάδα μας, στην προσφορά των ποιοτικών αυτοκινήτων που αγαπούν οι πελάτες μας».

«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από τότε που πρωτοξεκίνησε η παραγωγή,  με αρκετά εμβληματικά μοντέλα στην πορεία. Αλλά κοιτάμε πάντα μπροστά και η πλήρως “εξηλεκτρισμένη” γκάμα μας , όπως και το πλάνο EV36Zero, σημαίνουν ότι έχουμε ένα συναρπαστικό και βιώσιμο μέλλον μπροστά μας».

Το αυτοκίνητο-ορόσημο προορίζεται για έναν πελάτη στη Γαλλία, μια από τις 137 παγκόσμιες αγορές που εξυπηρετεί, επί του παρόντος, το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Η παραγωγή των 11 εκατομμυρίων  αποτελείται από εννέα διαφορετικά μοντέλα, με 22 παραλλαγές. Τέσσερα μοντέλα, τα Qashqai, Micra, Primera και Juke έχουν μπει εδώ και καιρό στον αστερισμό των επταψήφιων επιδόσεων, με το Qashqai  να διατηρεί τα σκήπτρα, με περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Πέρυσι το Qashqai ήταν το καινούργιο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όντας  το πρώτο μοντέλο βρετανικής κατασκευής που κέρδισε αυτόν τον τίτλο, εδώ και 24 χρόνια.

Αποτελώντας το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων σε όγκο παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Sunderland  απασχολεί εργατικό δυναμικό περίπου 6.000 ατόμων. Η Nissan υποστηρίζει επίσης άλλες 30.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στην αλυσίδα εφοδιασμού, με περίπου πέντε εκατομμύρια ανταλλακτικά να φτάνουν καθημερινά στο εργοστάσιο.

Το περασμένο καλοκαίρι,  το Qashqai e-POWER και το Juke Hybrid μπήκαν στην  γραμμή παραγωγής του Sunderland, διαμορφώνοντας, μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf, την «εξηλεκτρισμένη» γκάμα του εργοστασίου. Μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 50.000 Qashqai e-POWER και 20.000 Juke Hybrid.

Το εργοστάσιο προχωρά επίσης με το έργο EV36Zero, ένα εμβληματικό οικοσυστήμα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 1 δισ. Λιρών, που συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών.

Nissan UK plant

Nissan UK

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ