top icon
Κόσμος

Το Honda Civic Type R πιο αργό από το Megane RS Trophy R στο Hockenheim

Είναι πραγματικά πιο αργό το Honda Civic Type R από το Megane RS; Να σημειώσουμε ότι ο χρόνος που έγινε στο Hockenheim δεν ήταν από εργοστασιακό οδηγό της Honda, αλλά από δημοσιογράφο γερμανικού περιοδικού.

Κρατά χρόνια αυτή η κολόνια. Η κόντρα ανάμεσα στα Honda Civic Type R και Megane RS συνεχίζεται, με το ιαπωνικό μοντέλο στην πιο πρόσφατη εκδοχή του να αμφισβητεί ευθέως το γαλλικό σπορ μοντέλο. Το έκανε και το κατάφερε στο Nurburgring, όπου ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας του εκτοπίζοντας το Megane RS από εκεί.

Τώρα, στα χέρια των δημοσιογράφων του γερμανικού περιοδικού Sport Auto, το νέο Civic Type R «γυρίζει» στο Hockenheim, με στόχο την επίτευξη του ταχύτερου χρόνου. Το ιαπωνικό μοντέλο αποδίδει 329 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 420 Nm ροπής, έχοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 275 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας συνεργάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο διαθέτει ελαφρύτερο κατά 18% βολάν, γεγονός που μειώνει την αδράνεια κατά 25%. Το «παρών» δίνει επίσης και το καθιερωμένο στα αυτοκίνητα του είδους σύστημα rev-match.

Ο χρόνος που σημειώθηκε από το νέο Civic Type R ήταν 2 λεπτά και 1,4 δλ., που είναι πιο αργός από αυτό που έκανε σε προηγούμενη δοκιμή το Megane RS Trophy R και ήταν 1 λεπτό και 59,2 δλ. Να σημειώσουμε όμως ότι ο χρόνος αυτός δεν έγινε από επίσημο οδηγό της Honda.

Ωστόσο, όπως μας έχει συνηθίσει να κάνει η Honda, θα πρέπει να περιμένουμε να κάνει με τη σειρά της χρόνους σε διάφορες μεγάλες πίστες του κόσμου, μεταξύ αυτών και το Hockenheim. Έτσι, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βελτιωθεί αυτός ο χρόνος αυτός που έγινε από το γερμανικό περιοδικό.

Honda Civic Type R

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ