top icon
Κόσμος

Το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 N έρχεται με εικονική λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων

Το νέο Hyundai Ioniq 5 N θα διαθέτει, εκτός από παραπανήσια ισχύ, ένα σύστημα που θα προσομοιώνει την αίσθηση που εισπράττει ο οδηγός από ένα συμβατικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Κοινό μυστικό είναι πλέον ότι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 θα αποκτήσει μέσα στην επόμενη κιόλας χρονιά μια καινούργια και πιο «καυτή» έκδοση με το χαρακτηριστικό γράμμα Ν να κοσμεί την ονομασία του.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη άλλωστε και με το ομογάλακτο EV6 της Kia, το οποίο εμπλουτίστηκε από την έκδοση GT, η οποία τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 585 ίππων.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται τώρα και για το «αδελφό» Hyundai Ioniq 5 N, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα διαθέτει και αρκετές ακόμα εκπλήξεις. Όπως το σύστημα Virtual Grin Shift.

Το VGS θα μπορεί να ενεργοποιείται στο νέο Hyundai Ioniq 5 N με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι. Στη συνέχεια, ο οδηγός θα πρέπει να «τραβήξει» και τα δύο paddles που θα βρίσκονται πίσω από το τιμόνι προκειμένου να ενεργοποιήσει την «εικονική λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων», το οποίο θα προσομοιώνει τεχνητά την αλλαγή σχέσεων.

Hyundai Ioniq 5

Η Hyundai αναμένεται να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, με το VGN να συμπληρώνεται από το N Sound Plus, το οποίο θα περιέχει διάφορους θορύβους που θα κάνουν την κορυφαία ηλεκτρική έκδοση της οικογένειας να ακούγεται όπως και εκείνες που τροφοδοτούνται από κινητήρα εσωτερική καύσης. Επιπρόσθετα, οι ήχοι αυτοί θα μπορούν να εμπλουτίζονται μέσω over-the-air ενημερώσεων. Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προσθέτουν και τους δικούς τους fake θορύβους!

«Το μοντέλο θα προσφέρει τις ίδιες δονήσεις κατεβάσματος που συναντά κανείς στα αυτοκίνητά N με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η όλη ιδέα είναι να πλησιάσουμε αρκετά την αίσθηση και τον ήχο του DCT κιβωτίου στο i30 N», δήλωσε ο Albert Biermann, Εκτελεστικός Τεχνικός Σύμβουλος της Hyundai.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του νέου Hyundai Ioniq 5 N θα είναι το drift mode, το οποίο θα ενεργοποιείται επίσης μέσω του σχετικού μπουτόν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Προς ώρας, άγνωστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία της επίσης πρεμιέρας του νέου Hyundai Ioniq 5 N – που σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023.

Hyundai Ioniq 5

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ