top icon
Κόσμος

Έρχεται το ηλεκτρικό VW ID.2 των 22.000€

Η VW θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα την πρωτότυπη όπως όλα δείχνουν μορφή του ID.2, του νέου μικρού ηλεκτρικού της αυτοκινήτου το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή σε δύο χρόνια από σήμερα.

Με μια teaser ανάρτησή της στα social media, η VW έρχεται να προαναγγείλει με πλάγιο, θα έλεγε κανείς, τρόπο την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου μικρού EV της. Που όπως όλα δείχνουν θα είναι το νέο ID.2, όπως διαφημίζει και το σλόγκαν «More 2 come 4 you» που συνοδεύει τη σχετική ανάρτηση της γερμανικής εταιρείας.

Το νέο EV που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025, αναμένεται να κοστίζει περί τα 22.000€, ενώ ιδιαίτερα πιθανό είναι όταν θα μπει στην παραγωγή να φέρει την ονομασία ID.Golf.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο ID.2 θα είναι το πρώτο VW που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB+ (διαβάστε περισσότερα εδώ) που θα υποστηρίζει ταχύτητες φόρτισης έως και 200 kW αντλώντας ισχύ από πρισματικού τύπου μπαταρίες LFP.

Με δεδομένη την πρόωρη αποκάλυψη του αυτοκινήτου, το πιο πιθανό είναι η επικείμενη πρεμιέρανα αφορά την πρωτότυπη μορφή του μοντέλου και όχι εκείνη που τελικά θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.

Προς ώρας, δεν είναι σαφές ποια σχεδιαστική κατεύθυνση θα ακολουθήσει το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW, αν και βέβαιο είναι ότι αυτή θα διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με εκείνη που είδαμε στο πρωτότυπο ID. Life του 2021.

VW ID. Life

VW ID. Life Concept

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την VW, αντίστοιχες προτάσεις θα δούμε και από το στρατόπεδο των ομογάλακτων Seat και Skoda, με την πρώτη να μας έχει ήδη προϊδεάσει μέσω του πρωτοτύπου Urban Lebel.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο το νέο VW ID.2 (ή ID.Golf), όσο και οι αντίστοιχες προτάσεις από την Ισπανία και την Τσεχία, θα παράγονται στο εργοστάσιο της Seat που βρίσκεται στο Martorell.

Seat Martorell

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ