top icon
Κόσμος

To Kia Concept EV9 στην έκθεση AutoMobility του Los Angeles

Το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV της Kia Motors στο επίκεντρο της έκθεσης AutoMobility του Los Angeles

Έχοντας λανσάρει πρόσφατα το EV6, η Kia Corporation ενθουσίασε τους επισκέπτες στην έκθεση στο Λος Άντζελες και στο AutoMobility LA με την αποκάλυψη του πλήρως ηλεκτρικού της SUV concept, του Kia Concept EV9.

Πρόκειται για μία ξεκάθαρη ένδειξη από την Kia ως προς το ποια θα είναι η επόμενη προσθήκη στη νέα γενιά της γκάμας των EV, το Concept EV9 αποτελεί την επιτομή της πρόσφατης ηγετικής θέσης της μάρκας στο σχεδιασμό και στην εξέλιξη επιθυμητών αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ακριβώς όπως το EV6, έτσι και το Concept EV9, είναι ένα ολοκαίνουργιο EV της Kia, έχοντας εξελιχθεί και βελτιστοποιηθεί με βάση την προηγμένη πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) της εταιρείας.

Το Concept EV9 ενσαρκώνει τη δέσμευση της Kia για λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, ενώ πρόσφατα έχει παρουσιάσει ψηφιακά το μελλοντικό όραμά της με το «Kia Sustainability Movement». Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου είναι εμπνευσμένος από τη φύση και εξελίχθηκε με χρήση ανακυκλωμένων υλικών που εναποτίθενται στο ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα. Το SUV ξεχωρίζει από την εντυπωσιακή οπτική που προσφέρει η σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia.

Οι διευρυμένες τεχνολογικές δυνατότητες και η πλήρης ευελιξία του Concept EV9 διασφαλίζουν μία αίσθηση σα να βρίσκεται κανείς στο σπίτι του, ενώ αντιμετωπίζει έντονο κυκλοφοριακό σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές. Ταυτόχρονα, προσφέρει στις οικογένειες την ελευθερία να βιώσουν δραστηριότητες αναψυχής μακριά από τα κέντρα των πόλεων.

Το Concept EV9 αντιπροσωπεύει το επόμενο ορόσημο στα SUV.
Εξελίχθηκε με βάση την προηγμένη αρχιτεκτονική E-GMP ώστε το Concept EV9 να είναι ένα όχημα υψηλής τεχνολογίας, φιλικό προς την οικογένεια που εξοπλίζεται με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων. Συνδυάζει ένα εντυπωσιακό εξωτερικό προφίλ με ένα μοντέρνο και κομψό διάκοσμο που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Η συναρπαστική αισθητική του Concept EV9 – τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά – έχει τελειοποιηθεί λεπτομερώς στο πρότυπο του Opposites United, της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Kia. Το Concept EV9 έχει μήκος 4.930 χιλιοστά, πλάτος 2.055 χλστ. και ύψος 1.790 χλστ., ενώ το μεταξόνιο είναι στα 3.100 χλστ. Το μεταμοντέρνο γεμάτο γωνίες προφίλ προσδίδει στο πλήρως ηλεκτρικό SUV ένα απέριττο, αλλά χαρακτηριστικό περίγραμμα που πηγάζει από τον πυλώνα «Bold for Nature» του Opposites United.

Το Tiger Face γίνεται ψηφιακό
Η εμβληματική μάσκα Tiger Face της Kia έχει αναθεωρηθεί εκ νέου για την εποχή των ηλεκτρικών BEV και κάνει ντεμπούτο στο Concept EV9. Η νέα ψηφιακή Digital Tiger Face επωφελείται από το γεγονός ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δεν χρειάζονται την παραδοσιακή ανοιχτή μάσκα που συναντάμε στα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, με αποτέλεσμα το Concept EV9 να έχει ένα εμπρός μέρος εξ ολοκλήρου βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος που αποδίδει ξεκάθαρα τις αξίες βιωσιμότητας. Οι νέες δυνατότητες που παρέχονται με την ανανεωμένη μάσκα Digital Tiger Face έχουν οδηγήσει σε μια νέα σχεδίαση αεραγωγών που μειώνει την μετωπική επιφάνεια του αυτοκινήτου και βελτιώνει σημαντικά την αεροδυναμική.

Εσωτερικό που μετασχηματίζεται
Αντικατοπτρίζοντας την εξωτερική σχεδίαση, το εσωτερικό του Concept EV9 έχει επίσης επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον σχεδιαστικό πυλώνα «Bold for Nature» της Opposites United.
Μέσα στο πλήρως ηλεκτρικό SUV υπάρχει μια σχεδιαστική προσέγγιση που ενσωματώνει τις ιδιότητες της φύσης, της κίνησης και της ηρεμίας ως μέρος ενός εσωτερικού κορυφαίας ποιότητας. Η πανοραμική οροφή, με την απεριόριστη θέα, προσθέτει ακόμα περισσότερο την αίσθηση της ελαφρότητας και της επαφής με το περιβάλλον. Μια διαδραστική εξαιρετικά ευρεία οθόνη 27 ιντσών συνδέει στο Concept EV9 τον πραγματικό κόσμο με τον εικονικό, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί όλες τις απαιτήσεις οδηγού και επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των πολυμέσων, του κλιματισμού και των λειτουργιών άνεσης.

Το πλήρως ηλεκτρικό SUV διαθέτει τρεις καινοτόμες λειτουργίες εσωτερικού που αποτυπώνουν διαφορετικές καταστάσεις και απαιτήσεις ταξιδιού. Η λειτουργία Active Mode λειτουργεί όταν το Concept EV9 βρίσκεται εν κινήσει, διασφαλίζοντας ότι ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν μια βέλτιστη οδηγική εμπειρία μέσα στο πλήρως ηλεκτρικό SUV.

Οι δύο άλλες λειτουργίες αφορούν στο Concept EV9 όταν δεν κινείται. Η λειτουργία Pause Mode τροποποιεί τον εσωτερικό χώρο ώστε να μοιάζει περισσότερο με ένα σαλόνι first-class, δίνοντας στους επιβάτες την ευκαιρία να αλληλοεπιδρούν άμεσα μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή επωφελούνται από το φως που εισέρχεται από την μεγάλη πανοραμική οροφή. Σε αυτή τη λειτουργία, τα καθίσματα εναλλάσσονται για να μπορούν οι επιβάτες που κάθονται στην πρώτη και στην τρίτη σειρά να αντικρίζουν ο ένας τον άλλον. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς διπλώνουν και γίνονται τραπέζι, ολοκληρώνοντας την first-class διάταξη σαλονιού.

Η δεύτερη λειτουργία σε στάση είναι η Enjoy Mode, η οποία διαμορφώνει το εσωτερικό σε έναν χώρο διαλλείματος με μια κυκλική διαμόρφωση των καθισμάτων των τριών σειρών. Σε αυτή τη λειτουργία, η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει, δίνοντας σε όλους τους επιβάτες την ευκαιρία να επικοινωνούν με το εξωτερικό περιβάλλον και να κοιτούν μπροστά και πέρα ​​από το όχημα ενώ κάθονται άνετα μέσα στο πλήρως ηλεκτρικό SUV.

Πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας
Η Kia ανακοίνωσε πρόσφατα στην εκδήλωση «Kia Sustainability Movement» το νέο της εταιρικό όραμα ώστε να αποτελέσει έως το 2045 έναν «Πάροχο Λύσεων Βιώσιμης Κινητικότητας» («Sustainable Mobility Solutions Provider»), μαζί με το στόχο της απανθρακοποίησης σε όλη της την λειτουργική αλυσίδα. Ο στόχος για την ουδετερότητα άνθρακα βασίζεται σε τρεις πυλώνες και δεσμεύσεις για «Βιώσιμη Κινητικότητα», «Βιώσιμο Πλανήτη» και «Αειφόρο Ενέργεια». Η στρατηγική περιλαμβάνει διαδικασίες από την εφοδιαστική αλυσίδα, την παραγωγή οχημάτων, τη χρήση οχημάτων και τη διαχείριση των αποβλήτων. Το Concept EV9 ενσωματώνει ένα σημαντικό μέρος αυτής της στρατηγικής ως την επόμενη πιθανή προσθήκη στη γκάμα BEV υψηλής τεχνολογίας της Kia. Το Concept EV9 παρουσιάζεται στο AutoMobility LA και στο LA Auto Show ως τις 28 Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ