top icon
Κόσμος

To Kia EV9 μπαίνει στην παραγωγή το 2023

Η Kia επιβεβαίωσε ότι το EV9, το οποίο παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή πέρσι, θα ενταχθεί στην προϊοντική της γκάμα στην Ευρώπη το 2023, όταν και αναμένεται να μπει στην παραγωγή.

Το Kia EV9, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά υπό τη μορφή πρωτοτύπου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, περνά στην παραγωγή, καθώς σήμερα η κορεάτικη εταιρεία επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο την ένταξη του το 2023 στην ευρωπαϊκή προϊοντική της γκάμα.

Όπως έχει επιβεβαιωθεί, το νέο EV της Kia θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της μάρκας όντας ένα καινοτόμο σε σχεδιασμό ηλεκτρικό SUV που «στοχεύει» μοντέλα όπως τα «μεγάλα» Range Rover – και όχι μόνο.

Kia EV9

Δομικά, το EV9 θα βασίζεται στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) του Hyundai Motor Group, στο οποίο «πατά» και το EV6, διαθέτοντας συνολικό μήκος που θα φτάνει τα 5 μ. – το μεταξόνιό του, όπως και στο πρωτότυπο Concept EV9 θα φτάνει τα 3,1 μ.

Όπως και η μικρότερη crossver παραλλαγή της Kia, το νέο EV9 θα υιοθετεί ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 800V που θα προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης που θα φτάνει τα 350 kW. Αυτό, ωστόσο, που δεν θα διαθέτει θα είναι σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες και η απουσία κεντρικής κολώνας,

Kia EV9

Εντούτοις, άλλα σχεδιαστικά γνωρίσματα που είδαμε στο Concept EV9 θα διατηρηθούν. Όπως οι έντονες ακμές, η ψηφιακή tiger nose μάσκα, τα «προχωρημένα» φωτιστικά σώματα, κα στο εσωτερικό, τα πολύ λεπτά καθίσματα και τα… περίεργα προσκέφαλά τους.

Προς ώρας, άγνωστες παραμένουν οι επιλογές της Kia όσον αφορά τις εκδόσεις του νέου EV9 που θα δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους της Ευρώπης το 2023. Ωστόσο, κάτι παραπάνω από βέβαιο είναι ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι διαθέσιμη σε παραλλαγές με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με το EV6.

Kia EV9

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Kia EV9
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ