top icon
Κόσμος

Το νέο Honda Civic Type R μας δείχνει τα δόντια του

Νέο φωτογραφικό υλικό από το καινούργιο Honda Civic Type R έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η Honda «προετοιμάζει» τη νέα γενιά του Civic Type R. Αυτό όμως που παραμένει προς ώρας στο… σκοτάδι είναι τόσο ο χρόνος που θα επιλέξει το ιαπωνικό εργοστάσιο προκειμένου να το αποκαλύψει επίσης, όσο και αν τελικά θα εισαχθεί στις αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Σημείο αναφοράς για την πιο καυτή έκδοση του μοντέλου αποτελεί το νέο Civic 11ης γενιάς, το οποίο παρουσιάστηκε στις πιο «ταπεινές» παραλλαγές του πριν μερικούς μόλις μήνες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Honda Civic Type R

Όπως είναι φανερό από το νέο «σετ» φωτογραφιών που ήδη σήμερα το φως της δημοσιότητα, το νέο Civic Type R θα διατηρεί το επιθετικό σχεδιαστικό προφίλ του παρελθόντος, που για την περίσταση όμως θα είναι εμπλουτισμένο με νέα στοιχεία.

Όπως είναι για παράδειγμα η νέα πίσω αεροτομή, η οποία θα είναι τοποθετημένη πιο ψηλά. Από εκεί και πέρα, οι τριπλές και κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης δίνουν και εδώ το «παρών», με την κεντρική να διαθέτει μάλιστα μεγαλύτερη διάμετρο σε σχέση με τις ακριανές.

Honda Civic Type R

Από εκεί και πέρα, ευδιάκριτες είναι οι κόκκινες δαγκάνες του συστήματος πέδησης καθώς και τα σπορ ελαστικά Pilot Sport 4 της Michelin.

Προς το παρόν η ιαπωνική εταιρεία δεν αποκαλύπτει κανένα απολύτως στοιχείο που να σχετίζεται με τις τεχνικές περγαμηνές του νέου Type R. Πολλώ δε μάλλον, λεπτομέρειες για την μονάδα κίνησης του νέου hot-hatch μοντέλου της.

Παλαιότερες αναφορές ωστόσο έκαναν λόγο για την παρουσία ενός υβριδικού συστήματος κίνησης με φιλοσοφία και τεχνολογίες «δανεισμένες» από τo NSX. Στοιχείο που με τη σειρά του παραπέμπει σε ένα υβριδικό και τετρακίνητο για την περίσταση σύστημα κίνησης.

Honda Civic Type R

Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να απομακρύνεται, και αντ’ αυτού, το νέο Type R αναμένεται να υιοθετεί πιο «προσγειωμένες» λύσεις. Και εν προκειμένω, μια εξελιγμένη εκδοχή του 2λιτρου κινητήρα τούρμπο του απερχόμενου μοντέλου με ισχύ άνω των 320 ίππων και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως έχει ήδη διαρρεύσει, η συγκεκριμένη μονάδα θα συνεργάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις.

Σύμφωνα με τις εξαιρετικά λιτές ανακοινώσεις της ιαπωνικής εταιρείας, το νέο Honda Civic Type R θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022 – εντούτοις, ο ακριβής χρόνος δεν προσδιορίζεται. από την ιαπωνική εταιρεία.

Honda Civic Type R

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ