top icon
Κόσμος

Το νέο ηλεκτρικό LCV της Ford θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία

Η Ford ανακοίνωσε ότι ένα νέο επαγγελματικό όχημά της θα κατασκευάζεται, μαζί με την αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή, στη μονάδα της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Η μονάδα κατασκευής οχημάτων της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το 2008 και μέχρι σήμερα στις εγκαταστάσεις της – στις οποίες «φιλοξενείται» μεταξύ άλλων και η παραγωγή του νέου Puma, του EcoSport αλλά και εκείνη του 1.0L Ecoboost βενζινοκινητήρα της – έχουν επενδυθεί περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα τελευταία δε χρόνια η Ford έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις και αναβαθμίσεις στη συγκεκριμένη μονάδα με την προσθήκη περισσότερων από 600 ρομποτικών μηχανών που βελτιώνουν περαιτέρω την απόδοση και την ποιότητα των εργασιών που συντονίζονται από περισσότερους από 6.000 εργαζομένους.

Σε αυτή τη μονάδα, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, η Ford θα κατασκευάσει ύστερα από περαιτέρω επενδύσεις ύψους 300 εκατ. δολαρίων ένα νέο επαγγελματικό όχημα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της μπλε οβάλ εταιρείας, η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2023, ενώ από το 2024 το κατασκευαστικό ντεμπούτο της θα πραγματοποιήσει εκεί και η πλήρως ηλεκτρική εκδοχή του.

«Η προσθήκη μιας ηλεκτρικής έκδοσης το 2024 σημαίνει ότι η Κραίόβα θα είναι η τρίτη μας μονάδα στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό όχημα. Πρόκειται για ένα ακόμα σαφές μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε μια πορεία στην οποία σκοπεύουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας στην Ευρώπη στην κατηγορία των επαγγελματικών, οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της Ford.

Διαβάστε επίσης: H Ford είναι πρώτη σε πωλήσεις στα LCV στην Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο

Θυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο η Ford ανακοίνωσε τη δέσμευση της ότι ολόκληρη η γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της θα είναι ικανή να κινηθεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων με ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα έως το 2024. Την ίδια στιγμή η εταιρεία προέβλεψε ότι τα δύο τρίτα των πωλήσεών της στην κατηγορία των LCV αναμένεται να είναι έως το 2030 να είναι οχήματα με ηλεκτροκινητήρα και επαναφορτιζόμενη μπαταρία από εξωτερική πηγή.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα επιβατικά μοντέλα της Ford στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά έως το 2030

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ