top icon
Κόσμος

Το νέο ηλεκτρικό ορόσημο παραγωγής της VW

Η VW κατακτά ένα σημαντικό κατασκευαστικό ορόσημο που καταδεικνύει τη δεδηλωμένη πρόθεσή της να διαθέτει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη σε 10 χρόνια από σήμερα.

Όπως έχει η ίδια δεσμευτεί, η VW θα παράγει, και κατ’ επέκταση θα διαθέτει, μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το 2033 και μετά, ενώ μέχρι το 2030, τα EVs θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 70% των πωλήσεών της στη γηραιά ήπειρο.

«Η Νορβηγία είναι ο πρόδρομος στην ηλεκτροκίνηση. Το ID.4 ήταν στην κορυφή των νέων εγγραφών στη συγκεκριμένη χώρα τον Οκτώβριο. Αυτό το παράδειγμα δείχνει ότι η γκάμα των μοντέλων ID. ταιριάζει με τις ανάγκες των πελατών μας», δηλώνει χαρακτηριστικά η VW.

VW ID.4

Στις υπόλοιπες μεγάλες αγορές της υφηλίου, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, η εταιρεία έχει ως στόχο τα EVs να καταλαμβάνουν το 50% των πωλήσεών της με χρονικό ορίζοντα το 2030

Με αυτές τις επιδιώξεις, η VW πρόκειται να λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026. «Η VW θα έχει το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών οχημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία, από το entry level μοντέλο, που στόχο έχουμε να διατίθεται με κάτω από 25.000 € έως τη νέα ναυαρχίδα μας, το Aero B», προσθέτουν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας.

VW ID. Aero

500.000 EVs από την VW από το 2020 μέχρι σήμερα

Από το λανσάρισμα του VW ID.3, μέχρι και σήμερα, η γερμανική εταιρεία έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη 500.000 αγοραστών ανά τον κόσμο διαθέτοντας σε αυτούς ισάριθμα ηλεκτρικά οχήματα της οικογένειας ID.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι παραγγελίες για την εν λόγω οικογένεια έχουν ανέλθει στις 135.000, αριθμός αυξημένος κατά 65% σε σχέση με τα επίπεδα του 2021.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παραδώσουμε τα περίπου 135.000 ID. που έχουν παραγγελθεί στους πελάτες μας το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, λόγω της επίμονα τεταμένης κατάστασης όσον αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών, πρέπει να προσαρμόζουμε διαρκώς την παραγωγή», αναφέρει σήμερα η VW.

VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ