top icon
Κόσμος

Το νέο Kia Niro Hybrid

Το νέο Kia Niro θα είναι διαθέσιμο, εκτός από υβριδικό, σε plug-in υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Το Kia Niro πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του τον περασμένο Νοέμβριο και σήμερα στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για τη μια εκ των τριών διαθέσιμων εκδόσεών του. Που για την περίσταση είναι η αυτοφοτιζόμενη υβριδική (HEV – Hybrid Electic Vehile).

Σχεδιαστικά, το νέο Kia Niro ακολουθεί τη φιλοσοφία Opposites United της εταιρείας, αντλώντας συγχρόνως πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο HabaΝiro του 2019. Εδώ, σημείο αναφοράς είναι ο SUV χαρακτήρας – σε αντίθεση με το τρέχον Niro που θυμίζει κάτι από crossover και station wagon – αλλά και η ιδιαίτερη «υπογραφή» στο εμπρός μέρος.

Άξια αναφοράς είναι επίσης η στενή μάσκα, με τη χαρακτηριστική φωτεινή μπάρα που απαντάται στο τελείωμα του καπό, καθώς φυσικά και τα LED φώτα σε σχήμα που παραπέμπει στο γράμμα U. Στο πλάι αίσθηση προκαλεί η αισθητική της τρίτης κολώνας, με το σκουρόχρωμο για την περίσταση χρωματισμό, ενώ πίσω τα κάθετα φωτιστικά σώματα, επιλογή που συμβάλλει, σύμφωνα με την Kia, στην καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Kia Niro

Σε αντίθεση με το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο EV6, το νέο Kia Niro δεν βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του Hyundai Motor Group που προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα.

Οι διαστάσεις του ολοκαίνουργιου Kia Niro έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του, φτάνοντας σε μήκος τα 4.420 χλστ., πλάτος 1.825 χλστ., ύψος 1.545 χλστ. και μεταξόνιο 2.720 χλστ., τιμές αυξημένες κατά 65, 20, 10 και 20 χλστ. αντίστοιχα. Ως αποτέλεσμα, το ολοκαίνουργιο Niro επιβραβεύει τους επιβάτες του με ένα ευρύχωρο περιβάλλον όπου μπορούν να χαλαρώσουν, να βολευτούν και να απολαύσουν κάθε ταξίδι, έχοντας στη διάθεσή τους ένα χώρο φόρτωσης με χωρητικότητα 415 λίτρα.

Στο εσωτερικό οι δημιουργοί του αυτοκινήτου έδωσαν έμφαση στο ντιζάιν αλλά και στη βιωσιμότητα. Με αρκετές παραπομπές στο EV6 σε επίπεδο αισθητικής, όπως η μεγάλη οθόνης αφής των 10,25 ιντσών. το νέο Kia Niro χρησιμοποιεί περιβαλλοντικά «ευαίσθητα» υλικά, όπως είναι για παράδειγμα το Bio PU με Tencel από φύλλα ευκαλύπτου που κοσμεί τα καθίσματα και το χρώμα BTX στα πάνελ των θυρών.

Το υβριδικό Kia Niro εξοπλίζεται με ένα σύνολο που αποτελείται από έναν 4κύλινδρο 1.600άρη βενζινοκινητήρα της γενιάς GDi, ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και 144 Nm, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 32 kW. Συνδυαστικά, το όλο πακέτο αποδίδει 141 ίππους συνεργαζόμενο με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις.

Kia Niro

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Kia Niro
  • Kia Niro
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ