top icon
Κόσμος

Το νέο πρωτότυπο της Renault που καταναλώνει υδρογόνο

Η Renault ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο όχημα τον προσεχή Μάιο με κινητήρα που θα καταναλώνει υδρογόνο.

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση υπό τη μορφή συστημάτων μετάδοσης κίνησης που υποστηρίζονται από ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες υψηλής τάσης να βρίσκεται πλέον στο… φόρτε της, εντούτοις δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές που στρέφουν το ενδιαφέρον τους και σε άλλες εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όπως το υδρογόνο, προκειμένου να «στρώσουν» τον δρόμο για μια αυτοκίνηση με πιο βιώσιμα χαρακτηριστικά.

Ένας από τους κατασκευαστές αυτούς είναι πλέον και η Renault.

Renault

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική εταιρεία, τον προσεχή Μάιο θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα ενός πρωτότυπου οχήματος με κινητήρα που θα καταναλώνει υδρογόνο, το οποίο «ενσωματώνει την πορεία απεξάρτησης από τις εκπομπές άνθρακα του ομίλου, αποτυπώνοντας παράλληλα την πρόοδο που συντελείται στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και των ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών».

Προς το παρόν, πέραν μιας «σκοτεινής» teaser φωτογραφίας, η Renault δεν αποκαλύπτει περεταίρω στοιχεία που να σχετίζονται με τις τεχνικές περγαμηνές του πρωτοτύπου.

Αισθητικά, πάντως, το πρωτότυπο – το οποίο αποτελεί ευθύνη του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Renault, Gilles Vidal – παραπέμπει σε μέγεθος στο ηλεκτρικό Megane Ε-Tech Electric, αν και τα στοιχεία σχεδίασης που συνθέτουν το εμπρός μέρος θυμίζουν έντονα εκείνα του ηλεκτρικού πρωτοτύπου Renault 5 prototype – κάτι που ενδεχομένως να παραπέμπει σε ένα δεύτερο νέο μοντέλο που αναμένεται από το γαλλικό εργοστάσιο ως αναβίωση του εμβληματικού Renault 4L.

Χαρακτηριστική επ’ αυτού ήταν και η δήλωση του Luca de Meo, ο οποίος ξεκαθάρισε σήμερα ότι στόχος της Renault όταν παρουσιάζει ένα νέο πρωτότυπο είναι «να μετατρέπεται σε πραγματικό αυτοκίνητο».

Σε κάθε περίπτωση, η Renault στέκεται και με τις σημερινές της ανακοινώσεις στο δεδηλωμένο στόχο της να προσφέρει στην Ευρώπη αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα απο το 2030 και μετά.

Luca de Meo - Renault

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ