top icon
Κόσμος

To Nissan Ariya «μεταμορφώνεται» σε ηλεκτρικό μονοθέσιο

Το Nissan Ariya Single Seater Concept είναι ένα πρωτότυπο που έρχεται να αναδείξει, με έναν διαφορετικό τρόπο, τις δυνατότητες, του αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του Ariya.

Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε σήμερα το νέο Nissan Ariya Single Seater Concept, ένα πρωτότυπο όχημα…. εξερεύνησης, εξέλιξης και επίδειξης υψηλών επιδόσεων, που δειχνει το δρόμο αναφορικα΄με το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του επιβατικού Nissan Ariya σε ένα εξατομικευμένο μονοθέσιο.

Το concept παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Nissan Futures από τον Alfonso Albaisa, ανώτερο αντιπρόεδρο της Nissan για τον παγκόσμιο σχεδιασμό και τον Juan Manuel Hoyos, γενικό διευθυντή του τμήματος παγκόσμιου μάρκετινγκ της Nissan.

Nissan Ariya Single Seater Concept

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το Nissan Ariya Single Seater Concept από την εκδήλωση μας στο Nissan Futures», δήλωσε ο Hoyos. «Στην Nissan, τολμάμε να κάνουμε αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι. Με αυτό το concept θέλουμε να δείξουμε τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεων του συστήματος μετάδοσης κίνησης του Ariya σε ένα πλαίσιο εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που όχι μόνο υποδηλώνει τη σχεδίαση και το στυλ του επιβατικού αυτοκινήτου που το ενέπνευσε, αλλά δείχνει επίσης μια νέα και αποτελεσματική γλώσσα απόδοσης EV. Λειτουργώντας ως βάση δοκιμών για μελλοντική τεχνολογική εξέλιξη, αυτό το πρωτότυπο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του  ενθουσιασμού από το δρόμο στην πίστα και επίσης να επιδείξει την τεχνογνωσία της Nissan στη μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας από την πίστα των αγώνων στο δρόμο».

Nissan Ariya Single Seater Concept

Ο Alfonso Albaisa δήλωσε: «Καθώς αρχίσαμε να διαμορφώνουμε το μακροπρόθεσμο όραμά μας για το Nissan Ambition 2030, συνεχίσαμε να χτίζουμε πάνω στη διαχρονική γλώσσα σχεδιασμού του Ιαπωνικού Φουτουρισμού. Τώρα αντλούμε έμπνευση από τις Iαπωνικές λέξεις shun, που σημαίνει να τρέχεις γρήγορα και αβίαστα, και sho, που σημαίνει να πετάς στα ύψη με δύναμη και χάρη. Το Ariya Single Seater Concept είναι η τέλεια έκφραση αυτής της νέας γλώσσας. Η αξιοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του Ariya σε ένα πλαίσιο εμπνευσμένο από τα μηχανοκίνητα αθλήματα επέτρεψε στην διεθνή ομάδα μας να συλλάβει αυτή τη νέα αίσθηση ταχύτητας, τεχνολογίας και καλλιτεχνίας».

Σχεδιαστικά στοιχεία από το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya είναι σαφώς ευδιάκριτα στο μονοθέσιο Concept Ariya. Στο μπροστινό μέρος του οχήματος είναι η ηλεκτροκίνητη και φωτιζόμενη «V» motion μάσκα, γνωστή από την τρέχουσα γλώσσα σχεδιασμού των επιβατικών αυτοκινήτων της Nissan. Στην πλαϊνή όψη, η έμπνευση έχει αντληθεί από τις ρευστές και αποδοτικές επιφάνειες του Ariya, εμπλουτισμένη στο μέγιστο με ανθρακονήματα. Συνολικά, το Nissan Ariya Single Seater Concept περιγράφει μια μορφή που, όπως και με το Ariya, μοιάζει να έχει πάρει σχήμα από τον ίδιο τον αέρα.

Nissan Ariya Single Seater Concept

Η συμμετοχή της Nissan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA της Formula E έπαιξε βασικό ρόλο στην έμπνευση του πρωτοτύπου. Η Nissan αγωνίζεται στο αποκλειστικά ηλεκτρικό παγκόσμιο πρωτάθλημα των μονοθέσιων για να φέρει τον ενθουσιασμό και τη διασκέδαση που απορρέει από τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών σε ένα παγκόσμιο κοινό και για να βρίσκεται στην αιχμή της έρευνας και του σχεδιασμού των EVs.

«Η Nissan ανταγωνίζεται στη Formula E όχι μόνο για το αποτέλεσμα στην πίστα, αλλά και για να υποστηρίξει την ανάπτυξη συναρπαστικών ηλεκτρικών οχημάτων για τους αγοραστές», δήλωσε ο Tommaso Volpe, παγκόσμιος διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. «Τα προγράμματά μας για EV τροφοδοτούν με πληροφορίες το πρόγραμμα Formula E και αντίστροφα, επιτρέποντας τη μεταφορά τεχνολογίας από το δρόμο στην πίστα και αντίστροφα. Το Nissan Ariya Single Seater Concept εξερευνά τον συνδυασμό του πλήρως ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, των διπλών κινητήρων και του επαναστατικού συστήματος τετρακίνησης του Ariya με ένα καθαρό αγωνιστικό πλαίσιο μονοθέσιου, αποτελώντας μια ισχυρή απόδειξη του πόσο συναρπαστικά θα μπορούσαν να είναι τα ηλεκτρικά οχήματα».

Nissan Ariya Single Seater Concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Nissan Ariya Single Seater Concept
  • Nissan Ariya Single Seater Concept
  • Nissan Ariya Single Seater Concept
  • Nissan Ariya Single Seater Concept
  • Nissan Ariya Single Seater Concept
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ