top icon
Κόσμος

To Tesla Model S Plaid εκθρονίζει εκ νέου την Porsche Taycan στο Nurburgring (videos)

Το στέμμα για το ταχύτερο EV παραγωγής στο Nurburgring αλλάζει ξανά χέρια διατηρώντας «ζωντανή» τη μάχη ανάμεσα στις Tesla και Porsche.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι το Model S Plaid, εφοδιασμένο με το πακέτο Track Package, είναι ξανά το ταχύτερο EV παραγωγής στο Nurburgring που χρόνια τώρα αποτελεί μόνιμο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκακιέρας.

Το… σίριαλ αναφορικά με το ποιο είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 όταν η Porsche ανακοίνωσε ότι η Taycan κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στην «Πράσινη Κόλαση» των 20,6 για την περίσταση χιλιομέτρων σε χρόνο 7 λεπτών και 42.34 δλ. κατακτώντας τα σχετικό ρεκόρ.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2021, το Tesla Model S Plaid κατάφερε να εκθρονίσει το γερμανικό EV «γράφοντας» εκείνο τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 7 λεπτών και 35 δλ. στην πίστα-ειδική διαδρομή των 20,8 χλμ.

Τον Αύγουστο του 2022 ήρθε ξανά η απάντηση από το στρατόπεδο της Porsche, η οποία έφερε στο Nurburgring μια Taycan Turbo S εφοδιασμένη με ένα νέο κιτ επιδόσεων, η οποία πήρε πίσω το στέμμα από το αμερικανικό EV σημειώνοντας χρόνο 7 λεπτών και 33:35 δλ.

Αυτό ήταν κάτι που δεν άφησε αναπάντητο η Tesla, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγα 24ωρα ένα νέο βίντεο στο οποίο το Tesla Model S Plaid των 1.020 ίππων, εφοδιασμένο με το πακέτο Track Package, έγραψε χρόνο 7 λεπτών και 25:231 δλ.

Tesla Model S Plaid Track Package - Nurburgring

Σύμφωνα με την Tesla, το πλήρες πακέτο Track Pachage συνοδεύεται από τα εξής:

Carbon Ceramic Brake Kit
– Εμπρός δίσκοι carbon 410 x 40 χλστ.
– Πίσω δίσκοι carbo 410 x 40 χλστ.
– 6πίστονες μονοκόμματες, σφυρήλατες εμπρός δαγκάνες με τακάκια φρένων υψηλής απόδοσης.
– 4πίστονες μονοκόμματες, σφυρήλατες πίσω δαγκάνες με τακάκια φρένων υψηλής απόδοσης.
– Υγρά φρένων για χρήση σε πίστα

Τροχοί–Ελαστικά
– Ζάντες Zero-G 20 x 10J με ελαστικά Goodyear Supercar 3R 285/35R20 μπροστά.
– Zάντες Zero-G 20 x 11J με ελαστικά Goodyear Supercar 3R 305/30R20 πίσω.

Το πρώτο πακέτο κοστίζει 15.000$ και το δεύτερο, μαζί με την αγορά του πρώτου, επιπλέον 5.000$. Ξεχωριστά, οι ζάντες Zero-G και τα σπορ ελαστικά της Goodyear τιμολογούνται στα 6.000$.

Δείτε το βίντεο με το νέο ρεκόρ του Tesla Model S Plaid Track Package στο Nurburgring:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ