top icon
Κόσμος

Το Volkswagen ID.3 λανσάρεται στην Κίνα

Πρώτη εμφάνιση του Volkswagen ID.3 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu (Τσενγκτού), στη νοτιοδυτική Κίνα.

Η Volkswagen εντείνει την ηλεκτρική της επίθεση στην Κίνα, στο πλαίσιο της στρατηγικής Accelerate. Το ID.3, ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα με τις περισσότερες πωλήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι επίσης διαθέσιμο στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για ηλεκτρική κινητικότητα, από το τέλος του έτους. Το ID.3 κάνει την πρεμιέρα του στην αχανή χώρα της Ασίας αυτές τις μέρες, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu (Τσενγκτού), στη νοτιοδυτική Κίνα. Το ενδιαφέρον για το μοντέλο είναι ήδη μεγάλο, με τους υποψήφιους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα για προπαραγγελία κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις των ID.4 και ID.6 στην Κίνα, των πρώτων ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen που λανσαρίστηκαν στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις 1.500 πωλήσεις μοντέλων ID. του Μαΐου ακολούθησαν οι περίπου 3.000 τον Ιούνιο και οι 5.800 τον επόμενο μήνα, με την Volkswagen να βρίσκεται μεταξύ των δέκα κορυφαίων κατασκευαστών στην κινεζική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τον Ιούλιο. Μέχρι το τέλος του έτους, υπολογίζεται ότι 80.000 έως 100.000 οχήματα από την οικογένεια ID. θα έχουν παραδοθεί σε πελάτες στην Κίνα – πάντα με την επιφύλαξη της κατάστασης προμήθειας ημιαγωγών.

Η Volkswagen εντείνει την παγκόσμια ηλεκτρική της επίθεση, με την υλοποίηση της στρατηγικής ACCELERATE. Μέχρι το 2030, η Volkswagen σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο των παραδόσεων ηλεκτρικών οχημάτων της στην Ευρώπη σε ποσοστό άνω του 70%, επί του συνόλου των πωλήσεών της. Στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα, η μάρκα στοχεύει σε μερίδιο ηλεκτρικών οχημάτων άνω του 50%.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, η Volkswagen παρέδωσε παγκοσμίως σχεδόν τρεις φορές περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, παρά τις δυσκολίες με την προμήθεια ημιαγωγών – περίπου 160.000 μονάδες συνολικά. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει περίπου 93.000 αμιγώς ηλεκτρικά (+182%) και περίπου 66.000 plug-in υβριδικά (+175%) οχήματα. Κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, η Volkswagen κατείχε την πρώτη θέση στην Ευρώπη για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, με μερίδιο αγοράς 15,4%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ