top icon
Επικαιρότητα

Tobias Moers – από την Mercedes-AMG στο τιμόνι της Aston Martin

Ο μέχρι πρότινος CEO της Mercedes-AMG, Tobias Moers, παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Andy Palmer και από την ίδια θέση στην Aston Martin αναμένεται να ηγηθεί της προσπάθειας ανασύνταξης της βρετανικής εταιρείας υπό την καθοδήγηση του Lawrence Stroll.

Όπως είχε προεξοφληθεί ήδη από χθες, ο εδώ και επτά χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG αναλαμβάνει από την 1η Αυγούστου τη θέση του CEO της Aston Martin αντικαθιστώντας τον Andy Palmer, ο οποίος εγκαταλείπει άμεσα τη θέση του.

Για τους προσεχείς δύο μήνες χρέη Chief Operating Officer στην Aston Martin θα εκτελεί προσωρινά ο νυν Αντιπρόεδρος της βρετανικής εταιρείας, Keith Stanton.

Ο Tobias Moers θεωρείται σήμερα ως ένα από τα πλέον ικανά στελέχη στο σύγχρονο αυτοκινητικό γίγνεσθαι έχοντας ηγηθεί από το 2013 της Mercedes-AMG. Συνολικά, ο 54χρονος μάνατζερ και μηχανικός έχει θητεύσει σε διάφορα πόστα στους κόλπους της Daimler AG τα τελευταία 25 χρόνια.

Ο Lawrence Stroll, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Aston Martin Lagonda, δήλωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Tobias στην Aston Martin. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος επαγγελματίας στην αυτοκινητοβιομηχανία και αποδεδειγμένα μια ηγετική προσωπικότητα με πλούσια επιτεύγματα και ιστορία κατά τη διάρκεια των πολλών ετών παρουσίας του στην Daimler AG, με την οποία έχουμε μια μακροχρόνια και επιτυχημένη τεχνική και εμπορική συνεργασία, την οποία προσβλέπουμε να συνεχίσουμε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Andy Palmer για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του στην Aston Martin Lagonda από το 2014. Έκτοτε η εταιρεία έχει ανανεώσει με επιτυχία τη βασική γκάμα των σπορ αυτοκινήτων της, με τις DB11, Vantage και DBS Superleggera, ενώ έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι οι παραδόσεις της DBX. Θα ήθελα επίσης να αναγνωρίσω την προσφορά του εν μέσω των τρεχουσών προκλήσεων και αβεβαιοτήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.»

Η άφιξη του Tobias Moers στην Aston Martin έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη βρετανική εταιρεία, η οποία είδε τις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο να μειώνονται κατά 45% στο πρώτο τρίμηνο του έτους αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τις μόλις 578 μονάδες.

Συν τοις άλλοις, από το 2018, όταν η Aston Martin εισήχθη στις διεθνείς χρηματαγορές, μέχρι και σήμερα, η αποτίμηση της διάσημης εταιρείας από το Gaydon της Μ. Βρετανίας έχει μειωθεί δραματικά και από 4 δις λίρες που ήταν πριν δύο περίπου χρόνια κυμαίνεται σήμερα στα μόλις 562 εκατ. λίρες.

Θυμίζουμε πως η γερμανική Daimler, στην οποία ανήκουν ασφαλώς η Mercedes-Benz και Mercedes-AMG, ελέγχει αυτή τη στιγμή το 5% των μετοχών της Aston Martin προμηθεύοντας την τελευταία με κινητήρες.

Τη θέση του Tobias Moers στην Mercedes-AMG θα αναλάβει o Philipp Schiemer, ο οποίος μέχρι πρότινος ηγείτο του παραρτήματος της Mercedes-Benz στη Βραζιλία. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ