Επικαιρότητα Κόσμος

Τον Νοέμβριο ξεκινά η παραγωγή του ηλεκτρικού VW ID.3

Τρία εικοσιτετράωρα πριν τα επίσημα αποκαλυπτήριά του νέου ID.3, η VW ανακοινώνει επίσημα πως η παραγωγή του νέου της EV θα ξεκινήσει τον προσεχή Νοέμβριο στην μονάδα του Zwikau.

Από ένα εργοστάσιο το οποίο παρήγαγε έως τώρα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η μονάδα του Zwikau στη Γερμανία μετατρέπεται σε ένα χώρο στο οποίο θα γεννιόνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα – όχι στο μακρινό μέλλον, αλλά από τον προσεχή κιόλας Νοέμβριο, όταν και θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου VW ID.3, το οποίο θα αποκαλυφθεί επίσημα την προσεχή Δευτέρα, ένα μόλις 24ώρο πριν ανοίξουν και επίσημα οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

VW

Διαβάστε επίσης: Ζwikau – Από το Trabant στο ηλεκτρικό VW ID.3

Η «μεταμόρφωση» του εργοστασίου ξεκίνησε το 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020 – δηλαδή μέσα σε περίπου τρία χρόνια. Ο χώρος στον οποίο θα κατασκευάζονται τα αμαξώματα, καθώς και το βαφείο, έχουν ήδη αποπερατωθεί και είναι έτοιμα να «υποδεχτούν» την παραγωγή του ID.3. Η πρώτη από τις δύο γραμμές τελικής συναρμολόγησης έχει επίσης ολοκληρωθεί, ενώ με την ολοκλήρωσή τους το καλοκαίρι του 2020 η παραγωγή του νέου EV της VW, αλλά και συνολικά 6 ηλεκτροκίνητων μοντέλων που θα πωλούνται με τα σήματα και άλλων εταιρειών του VW Group, θα αυξάνεται σταδιακά με στόχο να ανέλθουν στις 300.000 με 330.000 μονάδες σε ετήσια βάση. Συνολικά 12 εντελώς νέα κτίρια ή τμήματα κτιρίων βρίσκονται υπό κατασκευή αυτή την περίοδο στα πλαίσια μιας επένδυσης των Γερμανών ύψους 75 εκατ. €. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το εργοστάσιο στο Zwickau θα είναι σε θέση να παράγει όλα τα βασικά μέρη του «σώματος» για τα ηλεκτρικά οχήματα που θα βασίζονται στο δάπεδο MEB από το 2021 και μετά. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της συνολικής επένδυσης στο Zwikau ανέρχεται στα 1,2 δις €, εκ των οποίων τα 800 εκ. έχουν ήδη δαπανηθεί.

Στόχος της VW είναι να κατασκευάζει στη συγκεκριμένη μονάδα 1.500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα την ημέρα για όλες τις μάρκες του ομίλου αξιοποιώντας τις ικανότητες 8.000 εργαζομένων, αλλά και 1.600 ρομπότ που έχουν επιστρατευθεί για τις ανάγκες της «επέλασης» του VW Group και των μαρκών που τον απαρτίζουν στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Zwikau

Κοινοπραξία VW και Northvolt για την κατασκευή μπαταριών

Η VW και η Northvolt ανακοίνωσαν σήμερα τη σύσταση μιας κοινοπραξίας - με ίσο αριθμό μεριδίου για κάθε μία - η οποία θα αναλάβει την κατασκευή ενός εργοστασίου στο οποίο θα κατασκευάζονται μπαταρίες για λογαριασμό της γερμανικής φίρμας. Το εργοστάσιο θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά στο Salzgitter της Γερμανίας το 2020, με την παραγωγή μπαταριών να εκκινεί στα τέλη του 2023 με αρχές του 2024. Η προσδοκώμενη δυναμική της μονάδας σε ετήσια βάση θα είναι 16 GWh, με την VW να συνεισφέρει στο όλο εγχείρημα με κεφάλαια που θα φτάνουν τα 900 εκ. €._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου