top icon
Επικαιρότητα

Τον Σεπτέμβριο η πρεμιέρα της νέας Maserati MC20

Η ιταλική εταιρεία μεταθέτει για μετά το καλοκαίρι τα αποκαλυπτήρια της νέας MC20.

Η κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο – και ειδικότερα στη γείτονα χώρα η οποία πλήττεται σφοδρά – ανάγκασαν την Maserati να μεταθέσει χρονικά την επανεκκίνηση της μάρκας, η οποία θα είχε ως σημείο αναφοράς την πλήρη αποκάλυψη του πρώτου νέου μοντέλου της εδώ και πέντε χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισήμως ανακοινώθηκε πριν μερικά 24ωρα, η προγραμματισμένη για την προσεχή Μάιο εκδήλωση με τίτλο «MMXX: The Way Forward», στην οποία οι Ιταλοί θα αποκάλυπταν στην πόλη της Modena τη νέα MC20, μετατίθεται για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε πως πίσω από τα αρχικά «MC20» κρύβεται η ονομασία «Maserati Corse», με το συνοδευτικό «20» να αντιστοιχεί στο τρέχον έτος (σ.σ.: εξ ου και η διαδικτυακή teaser ονομασία MMXX που φυσικά δεν αποτελεί «κωδική ονομασία», αλλά χρονικό προσδιορισμό).

Προς το παρόν, η Maserati δεν έχει αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για το νέο, σπορ κουπέ μοντέλο της πέραν της πληροφορίας ότι θα «φορά» έναν εντελώς νέο κινητήρα που έχει εξελίξει η ίδια.

Σε κάθε περίπτωση, αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η νέα MC20 θα σηματοδοτήσει την επάνοδο της Maserati στους αγώνες – η πρώτη παρουσία της ιταλικής εταιρείας στο εν λόγω τερέν έγινε το 1926 με το Tipo 26. Επί της ουσίας, η αγωνιστική παραλλαγή της MC20 θα αποτελέσει για τους Ιταλούς την «επόμενη μέρα» σε σχέση με την αντίστοιχη εκδοχή της εμβληματικής MC12, η οποία σηματοδότησε το 2014 την επιστροφή της εταιρείας στους αγώνες ύστερα από αποχή 37 συναπτών ετών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ