top icon
Επικαιρότητα

Toyota: Αύξηση κερδών και πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο

Η όμιλος εταιρειών της Toyota αντιμετώπισε θετικά τις προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνοντας τα κέρδη του το τελευταίο τρίμηνο, καθώς και τις πωλήσεις του.

Τα λειτουργικά κέρδη της Toyota αυξήθηκαν κατά 11% το τελευταίο τρίμηνο, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αξιοποίησε τόσο την αυξανόμενη ζήτηση των ελαφρών φορτηγών της όσο και τις σημαντικές περικοπές κόστους στις οποίες προέβη. Πιο συγκεκριμένα, κατά το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 579,1 δισ. γιέν, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 5,1 δις δολάρια. Από πλευράς εσόδων, ο όμιλος αύξησε τις επιδόσεις του κατά 2,3% αγγίζοντας σε απόλυτους αριθμούς τα 7,31 τρις γιέν, ήτοι κοντά στα 64,3 δις δολάρια.

Θετικό είναι και το πρόσημο σε ότι αφορά στις παγκόσμιες πωλήσεις (+1,9%), με τον όμιλο να ταξινομεί 2,68 εκ. οχήματα την περίοδο Ιούλιος-Σεπτέμβριος, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των θυγατρικών Daihatsu και Hino.

Στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4,8% αγγίζοντας τα 240.000 οχήματα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 φτάνοντας τα 340,4 εκ. δολάρια.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου, ο Senior Managing Director της εταιρείας, Masayoshi Shirayanagi, δήλωσε πως το θετικό πρόσημο αποδίδεται εν μέρει στο πλουσιότερο μίγμα κερδοφόρων μοντέλων, καθώς η Toyota επικεντρώνεται πλέον στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για crossovers, SUVs και ελαφρά φορτηγά._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ