top icon
Επικαιρότητα

Toyota C-HR: Πρώτες φωτογραφίες

Δύο μόλις μέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, το νέο μικρό crossover της Toyota «διαρρέει» στο διαδίκτυο.

Το νέο C-HR είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα νέα μοντέλα που θα δούμε στη φετινή Γενεύη. Πρόκειται για το πρώτο μικρό crossover του ιαπωνικού γίγαντα της Toyota, το οποίο τοποθετείται ένα σκαλί πιο χαμηλά από το γνωστό και καταξιωμένο εμπορικά RAV4. Έχοντας ως βασικούς αντιπάλους του στις επιμέρους αγορές το Juke της Nissan, το νέο H-RV της Honda, καθώς και το ευρωπαϊκό 500X της Fiat, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), την οποία μοιράζεται προς το παρόν με το νέο Prius.

Με βάση τις πρώτες φωτογραφίες, οι ομοιότητες με το πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Λ. Άντζελες το 2015 με τα λογότυπα της Scion και λίγους μήνες αργότερα με εκείνα της Toyota στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, είναι κάτι περισσότερο από διακριτές. Οι σχεδιαστές της ιαπωνικής εταιρείας φαίνεται πως τόλμησαν (επιτέλους!) υιοθετώντας ένα αμάξωμα με αρκετές… γωνίες και συνολικά έντονη προσωπικότητα. Εκτός από τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, το μάτι μαγνητίζεται από το κυρτό σχήμα της οροφής, που θυμίζει κουπέ αυτοκίνητο, το τονισμένα τόξα των τροχών καθώς φυσικά και από τη θέση των χειρολαβών των πίσω θυρών.

Μέχρι και αυτή τη στιγμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι τεχνικές περγαμηνές του μοντέλου. Το σίγουρο είναι πως στη Γενεύη η Toyota θα παρουσιάσει την υβριδική εκδοχή του νέου C-HR και ενδεχομένως και τις πιο… συμβατικές που θα κινούνται από τους γνωστούς ιαπωνικούς κινητήρες ντίζελ και βενζίνης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ