top icon
Κόσμος

Ποια χώρα πήρε το χρίσμα για την κατασκευή του νέου plug-in υβριδικού Toyota C-HR;

Η Toyota ανακοίνωσε σε ποια χώρα θα κατασκευάζεται η δεύτερη γενιά του plug-in υβριδικού C-HR.

Η δεύτερη γενιά του Toyota C-HR θα παράγεται στην Τουρκία από την Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) στη Sakarya, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάπωνας κατασκευαστής. Διαθέσιμο σε υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, το νέο Toyota C-HR θα είναι επίσης το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό επιβατικό αυτοκίνητο που θα παράγεται στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει η Toyota σε σημερινή της ανακοίνωση, «η Toyota Motor Manufacturing Turkey θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Toyota που θα ξεκινήσει την παραγωγή plug-in υβριδικών οχημάτων και το πρώτο που θα εξοπλιστεί με γραμμή παραγωγής μπαταριών».

Διαβάστε επίσης: H Toyota «προλογίζει» το νέο C-HR

«Η σειρά 100% ηλεκτροκίνητων μονάδων  του νέου Toyota C-HR αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Toyota να προσφέρει επιλογές για μείωση των εκπομπών άνθρακα στο μεγαλύτερο και πιο ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς στην Ευρώπη», προσθέτει ο Ιάπωνας κατασκευαστής.

Toyota C-HR Prologue

Παράλληλα με τη γραμμή παραγωγής οχημάτων, η TMMT θα κατασκευάσει μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών για plug-in υβριδικά οχήματα με ετήσια παραγωγή 75.000 μονάδων στις εγκαταστάσεις της. Η συναρμολόγηση υβριδικών μπαταριών plug-in θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, δημιουργώντας περίπου 60 νέες θέσεις εργασίας.

Η δημιουργία μιας γραμμής συναρμολόγησης μπαταριών στην TMMT αποτελεί, σύμφωνα με την Toyota «ένα στρατηγικό ορόσημο για τον μετασχηματισμό της Toyota στην ηλεκτροκίνηση και θα υποστηρίξει επίσης άλλα εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη στο μέλλον με ικανό ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία».

Η συνολική επένδυση για το νέο αυτό project της Toyota θα είναι περίπου 317 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική σωρευτική επένδυση στην TMMT σε περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Toyota C-HR Prologue

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ