top icon
Επικαιρότητα

Toyota GR, η νέα σπορ γκάμα του Ιάπωνα κατασκευαστή

Η Toyota αποκάλυψε τη γκάμα αλλά και την ονομασία των σπορ μοντέλων της, που αρχικά θα είναι διαθέσιμα στην αγορά της Ιαπωνίας.

Τηρώντας τις υποσχέσεις της, η Toyota ανακοίνωσε χθες τη νέα γκάμα των σπορ μοντέλων της που έχουν ως αφετηρία το Vitz –λέγε με Yaris- και κατάληξη το μεγάλο SUV, Harrier. Όπως ανακοινώθηκε, ο ονομασία της εν λόγω παλέτας μοντέλων θα είναι η GR, αρχικά που αντιστοιχούν ασφαλώς στην Gazoo Racing, που καιρό τώρα έχει αναλάβει την εξέλιξη των ειδικών προτάσεων του Ιάπωνα κατασκευαστή, αλλά και εκείνες με τις οποίες η Toyota μετέχει σ’ έναν πλήθος τοπικών και παγκόσμιων αγωνιστικών θεσμών.

Όπως διευκρινίστηκε, στην κορυφή της πυραμίδας GR θα βρίσκονται οι εκδόσεις «GRMN», στο μέσον οι «GR» και στη βάση της οι «GR Sport». Επιπρόσθετα, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να αναβαθμίσουν τα «νορμάλ» μοντέλα που ήδη έχουν στη διάθεσή τους αξιοποιώντας τις επίσημες-εργοστασιακές λύσεις που θα προσφέρει μέσω του δικτύου η «GR Parts».

Όπως φαίνεται και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό που σας παραθέτουμε, ο… μπαξές της γκάμας GR τα έχει όλα. Ή, σχεδόν όλα, μιας και από αυτόν απουσιάζει η νέα Supra, που αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως μέσα στο 2018, αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης παραγωγής της νέας BMW Z4.

Ανάμεσα στα μοντέλα που ξεχωρίζουν στη γκάμα GR είναι η σπορ παραλλαγή του Prius, αλλά και εκείνη του MPV, Toyota Noah. Όπως ήταν λογικό, η GT86 είναι από τις πρώτες που δέχθηκε τις φροντίδες του νεοσύστατου τμήμα GR Parts, διαθέτοντας μεταξύ άλλων πιο έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, ανάρτηση που έχει εξελιχθεί από την εταιρεία Sachs, μπλοκέ διαφορικό τύπου Τόρσεν, μεγαλύτερα φρένα, αλουμινένιους σφυρήλατους τροχούς, διαφορετικό πηδάλιο και μεγαλύτερα φρένα.

Φυσικά, το «παρών» δίνει και η αντίστοιχη έκδοση του Vitz, του γνωστού εν Ευρώπη Yaris, με τον 1.800άρη κινητήρα με τον μηχανικό υπερτροφοδότη να εξακολουθεί να αποδίδει και στην αγορά της Ιαπωνίας 209 ίππους.

Όπως έγινε γνωστό, τα μοντέλα της γκάμας GR θα ξεκινήσουν να διατίθενται αρχικά στην αγορά της Ιαπωνίας και σταδιακά σε επιλεγμένες της υφηλίου._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ