top icon
Επικαιρότητα

Toyota και NTT ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σε συνεργασία με την κορυφαία ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, την NTT, προχώρησε η Toyota, με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου έξυπνης κινητικότητας.

Πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται ως συνέχεια της ανακοίνωσης της Toyota για τη δημιουργία μιας πόλης του μέλλοντος, της Woven City. Στόχος των δύο μερών είναι η από κοινού έρευνα και εξέλιξη τεχνολογικών συστημάτων που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση των προσπαθειών για την κατασκευή έξυπνων πόλεων, οι οποίες θα βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής. 

Η μεταξύ τους συνεργασία αρχικά προβλέπει ένα συμμετοχικό κεφάλαιο ύψους 200 δισ. γιεν (1,81 δισ. δολάρια). Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της χρονιάς η Toyota ανακοίνωσε πως πρόκειται να κατασκευάσει την Woven City, μια έξυπνη, διασυνδεδεμένη και ενεργειακά αυτόνομη πόλη στους πρόποδες του όρους Fuji στην Ιαπωνία, όπου, σε πραγματικό περιβάλλον θα αναπτυχθούν τεχνολογίες σχετικές με τη ρομποτική, την αυτόνομη οδήγηση, την τεχνητή νοημοσύνη και σε άλλους τομείς, που έρχεται να ενισχύσει η ΝΤΤ (Nippon Telegraph and Telephone) μέσω συλλογής δεδομένων, υπηρεσιών cloud και τεχνογνωσίας σε άλλους τομείς που θα αποτελέσουν μέρος της κοινωνικής υποδομής της Woven City. H NTT συνεργάζεται ήδη με πόλεις όπως το Λας Βέγκας, η Γιοκοχάμα και το Σαπόρο για τη συλλογή, ερμηνεία και διαχείριση μεγάλων δεδομένων, ενώ πρόκειται να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την παροχή υπηρεσιών της. Το πρώτο στάδιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών προβλέπει την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που ονόμασαν «Smart City» που εκτός από τη Woven City θα εγκατασταθεί και σε μια περιοχή γύρω από τα γραφεία της NTT στο Τόκυο και θα ενσωματώσει νέες έννοιες κινητικότητας σε μια αστική υποδομή που συνδέεται με το διαδίκτυο._ Ε. Ξ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ