top icon
Επικαιρότητα

Toyota και Softbank ιδρύουν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υπηρεσιών κινητικότητας

Η Toyota και η ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία Softbank θα χρηματοδοτήσουν από κοινού μία νέα κοινοπραξία με αντικείμενο την προσφορά υπηρεσιών κινητικότητας που θα συνδυάζει την αυτόνομη οδήγηση με την ανάπτυξη ενός δικτύου λιανικής πώλησης αγαθών κατά παραγγελία που θα παραδίδονται στις πόρτες των αγοραστών από οχήματα, όπως το φουτουριστικό e-Palette.

Η νέα εταιρεία, που ονομάζεται Monet Technologies, θα είναι κατά 50,25% υπό τον έλεγχο της Softbank και κατά 49,75% σε εκείνον της Toyota, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Οι εταίροι της κοινοπραξίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν μία αρχική επένδυση ύψους 2 δισ. γιεν (17,54 εκατ. δολάρια) την οποία και θα αυξήσουν στα 10 δισ. γιέν (87,72 εκατ. δολάρια) με την πάροδο του χρόνου.

Κατά την πρώτη φάση της λειτουργίας της, η Monet Technologies θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα του ridehailing αποκλειστικά για τις ανάγκες της ιαπωνικής αγοράς. Με την εξάλειψη των νομικών κωλυμάτων από το 2020, η κοινοπραξία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του οχήματος e-Palette της Toyota που είδαμε στo Λ. Βέγκας στη φετινή CES, το οποίο θα είναι σε θέση να παράδοση αυτόνομα αγαθά, όπως τρόφιμα τροφίμων ιατρικά είδη περίθαλψης, σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Μόνη της η Softbank και μόνη της μία αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα», δήλωσε ο επικεφαλής του όλου εγχειρήματος, Junichi Miyakawa. Και προσέθεσε: «Είναι καλύτερα να συνεργαστούμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προλάβουμε τους πιο προηγμένους παίκτες του εξωτερικού».

Η Toyota υποστηρίζει από τη μεριά της έναν κόσμο «προηγμένης κινητικότητας με αυτοματοποιημένους στόλους οχημάτων», με την Softbank, μία εταιρεία με υψηλή τεχνογνωσία στις τηλεπικοινωνίες και στα μικροτσίπ, να δηλώνει πως «η αυτόνομη οδήγηση είναι το επόμενο φυσικό βήμα».

Αξίζει να θυμίσουμε πως τόσο η Toyota όσο και η Softbank έχουν ήδη επενδύσει στην Uber Technologies, με τη δεύτερη μάλιστα να συνεργάζεται ήδη με την κινεζική Did Chuxing και την Nvidia, κατέχοντας συγχρόνως το 20% των μετοχών της GM Cruise Automation, του τμήματος ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων της αμερικανικής εταιρείας._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ