Επικαιρότητα Κόσμος

Toyota και Suzuki ενισχύουν τους δεσμούς τους

Η Toyota και η Suzuki προχωρούν σε μια νέα επιχειρηματική συμμαχία, με την εκατέρωθεν αγορά μετοχών της μιας εταιρείας από την άλλη, στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να αντιμετωπίσουν με περισσότερα όπλα στη φαρέτρα τους τις προκλήσεις και αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συμφωνία των δύο πλευρών θέλει την Toyota να καταβάλει περί τα 910 εκ. $ στη Suzuki αποκτώντας το 4,94% του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία από το Hamamatsu της Ιαπωνίας δεσμεύεται πως θα αποκτήσει μετοχές της Toyota αξίας περίπου 400 εκ. $, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,2% των μετοχών της No 1 αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, σύμφωνα με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές αξίες.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν ότι «σκοπεύουν να ξεπεράσουν τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία με την οικοδόμηση και εμβάθυνση των σχέσεών τους σε νέους τομείς, συνεχίζοντας ωστόσο να είναι ανταγωνιστές».

Θυμίζουμε πως οι Toyota και Suzuki είχαν δηλώσει το 2016 ότι διερευνούσαν μια εταιρική σχέση επικαλούμενες τις τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής. Στις 20 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να συμμετάσχουν στην από κοινού ανάπτυξη προϊόντων, με ταυτόχρονες συνέργειες στον κατασκευαστικό τομέα. Παράλληλα, αμφότερες είχαν ξεκαθαρίσει πως «θα συνδυάσουν τις κατακτήσεις της Toyota στην ηλεκτροκίνηση και την τεχνογνωσία της Suzuki στα συμπαγή οχήματα»._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου