top icon
Επικαιρότητα

Toyota Motor Corp.: 1 στα 2 νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη είναι υβριδικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων του πρώτου 3μηνου της χρονιάς, το 52% των νέων οχημάτων του ιαπωνικού ομίλου στην Ευρώπη τροφοδοτούνται από υβριδικές μονάδες.

Σε σχέση με το πρώτο 3μηνο του προηγούμενου έτους, οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων των Toyota και Lexus στη γηραιά ήπειρο στην αντίστοιχη φετινή περίοδο κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 14% αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τις 143.300 μονάδες (130.300 για την Toyota kai 13.000 για την Lexus). Συνολικά, ο ιαπωνικός όμιλος σημείωσε την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2019 στην Ευρώπη 278.762 πωλήσεις (260.375 για τη «μαμά» εταιρεία) αποσπώντας μερίδιο επί του συνόλου των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων της τάξης του 5,2%.

Κάνοντας τους απαραίτητους υπολογισμούς, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως στο πρώτο τρίμηνο το 51% των πωλήσεων του ομίλου απαρτίζονταν από υβριδικά μοντέλα – τομέα στον οποίο η Toyota Motor Corp έχει επενδύσει πολύ εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στις 90 πρώτες μέρες του τρέχοντος έτους, οι υβριδικές εκδόσεις της νέας Corolla ΗΒ και Touring Sports κατέλαβαν σε πωλήσεις μερίδιο 95%, με την έκδοση Sedan να περιορίζεται στο 60%. Στην περίπτωση των Toyota RAV4 και Lexus UX, οι υβριδικές παραλλαγές κατέλαβαν μερίδιο 89% και 87%, αντίστοιχα, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν και εκείνες για τα Yaris και CH-R.

Το best-seller μοντέλο για την Toyota στο πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν το Yaris (69.800) ακολουθούμενο από τα CH-R και Corolla, τα οποία κατέγραψαν αντίστοιχα 41.700 και 40.100 ταξινομήσεις. Κατ΄αναλογία, τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα στη γκάμα της εταιρείας στην κλάση των υβριδικών οχημάτων ήταν κατά σειρά τα προαναφερθέντα. Στο στρατόπεδο της Lexus, τον χορό σέρνουν οι γκάμες μοντέλων των ΝΧ και RX, με το CT200h να ακολουθεί._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ