top icon
Νέα

Toyota: Νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV με 7 θέσεις – Πότε θα είναι έτοιμο

Η Toyota ετοιμάζει ένα ολοκαίνουριο 7θέσιο SUV, καθώς και ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επενδύοντας 2,1 δισ.

Το πλάνο ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς από την Toyota. Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι προχωρά στη δημιουργία ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των 7θέσιων SUV και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιό της στο Κεντάκι των ΗΠΑ.

Η εταιρεία δεν έδωσε πληροφορίες για το αυτοκίνητο, παρά μόνο ότι στην παραγωγή θα μπει το 2025. Η μονάδα του Κεντάκι είναι απο τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, με ετήσια παραγωγική ικανότητα 550.000 οχημάτων ετησίως. Επί το παρόντος, εκεί κατασκευάζονται τα Camry, Camry Hybrid, RAV4 Hybrid και Lexus ES, καθώς και ορισμένοι κινητήρες εσωτερικοί καύσης.

Πάνω απο 2.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μπαταριών

Την ίδια στιγμή, η Toyota έχει υπό κατασκευή ένα προηγμένο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη επένδυση θα κοστίσει 2,1 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Toyota: Φουλ επίθεση στα ηλεκτρικά με δύο νέα πρωτότυπα

Toyota

Οι μπαταρίες που παράγονται στη συγκεκριμένη μονάδα θα εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Κεντάκι, όπως το επταθέσιο μεγάλο SUV. Όταν μπει σε λειτουργία το εργοστάσιο της B. Καρολίνας το 2025, θα απασχολεί σχεδόν 2.100 εργαζομένους. Θα διαθέτει συνολικά έξι γραμμές παραγωγής μπαταριών, 4 για υβριδικά και δύο για ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ