top icon
Επικαιρότητα

Toyota: Πρώτη σε πωλήσεις σε 49 χώρες

Η ιαπωνική εταιρεία κυριαρχεί σε δημοτικότητα στο ¼ των χωρών της υφηλίου αφήνοντας κατά πολύ πίσω της σε πρωτιές τη γερμανική VW.

Μπορεί ο 12μελης Όμιλος VW να κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη σε πωλήσεις θέση σε ολόκληρο τον κόσμο με 10,3 εκ. ταξινομήσεις το 2016 προσπερνώντας τον αντίστοιχο γίγαντα της Toyota που περιορίστηκε τη χρονιά που μας πέρασε στις 10,13 εκ., ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στο ¼ των καταγεγραμμένων από τους επίσημους φορείς χωρών της υφηλίου, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota ανακηρύχθηκε ως ο δημοφιλέστερος κατασκευαστής σε 49 στο σύνολο χώρες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η Ιαπωνία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, η Ν. Αφρική και η Αργεντινή. Η δεύτερη VW ακολουθεί τους Ιάπωνες, με σημαντική όμως διαφορά, καθώς η εμπορική της απήχηση περιορίστηκε σε μόλις 14 χώρες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η Γερμανία, η Δανία, η Ελβετία και η Κύπρος. Στην τρίτη θέση συναντάμε την Ford με 8 χώρες, με σημαντικότερες εξ αυτών τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Από 6 χώρες έχουν «κατακτήσει» η Renault και Skoda, ενώ από 5 οι Dacia και Fiat._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ