top icon
Επικαιρότητα

Τρεις ειδικές εκδόσεις στα χρώματα του Le Mans για την Toyota GT86

Με αφορμή την 86η διοργάνωση του 24ωρου αγώνα αντοχής σε μία βδομάδα από σήμερα, η Toyota παρουσιάζει τρεις ειδικά διαμορφωμένες σε αμφίεση εκδόσεις της GT86, οι οποίες αποτίουν με τα χρώματα και τον εξοπλισμό τους φόρο τιμής στις αγωνιστικές κατασκευές του παρελθόντος του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Φυσικά, δεν πρόκειται για εκδόσεις που αναμένεται να διατεθούν στην αγορά, αλλά για τρεις on-off κατασκευές που έρχονται να αποδώσουν… τιμές σε ισάριθμα αγωνιστικά πρωτότυπα της Toyota τα οποία διακρίθηκαν στο παρελθόν στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής και ταχύτητας του πλανήτη: τις 24 Ώρες του Μαν. Το πρώτο από αυτά έρχεται να τιμήσει με τους εξωτερικούς χρωματισμούς του την TS010 του 1992, ένα πρωτότυπο που κινούνταν από έναν V10 κινητήρα 3,5 λίτρων με… καταγωγή από το Π.Π. της F1, αποδίδοντας ισχύ 700 περίπου ίππων. Η επόμενη επετειακή GT86 αντλεί την έμπνευσή της από την TS020 του 1998, με την τελευταία να παραπέμπει σε χρωματισμούς στην TS050 Hybrid, το πρωτότυπο που κατέκτησε τη νίκη στο Le Mans το 2016.

Από εκεί και πέρα, και τα τρία διαθέτουν ένα «σταθερό» πίσω σπόιλερ, σε συνδυασμό με χαμηλωμένη κατά 40 χλστ. ανάρτηση, καθώς και τροχούς που παραπέμπουν αισθητικά στα ως άνω αγωνιστικά πρωτότυπα του Ιάπωνα κατασκευαστή. Το «πακέτο» των αλλαγών σε σχέση με τις συμβατικές GT86 ολοκληρώνει η σπορ εξάτμιση, την οποία επιμελήθηκε για την περίσταση η εταιρεία Miltek._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ