top icon
Επικαιρότητα

Τρεις νέες εκδόσεις για την BMW X1

Οι Βαυαροί προσθέτουν στη γκάμα της «μικρής» X1 κινητήρες για χαμηλότερα (σχετικά) βαλάντια.

Για τους οπαδούς των κινητήρων ντίζελ, που αναμφίβολα ταιριάζουν γάντι στο χαρακτήρα των αυτοκίνητων του είδους, η BMW προσφέρει πλέον στην έκδοση sDrive16d τον «βασικό» 1.500άρη τρικύλονδο κινητήρα της, ο οποίος αποδίδει 116 μόλις ίππους και ροπή 270 Nm. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο εν λόγω κινητήρας, μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 11,1 δλ. καθώς και τελική 190 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωσή του, σε αντίθεση με τα παραπάνω, κρίνεται ως λίαν ικανοποιητική, καθώς ανέρχεται στα μόλις 3,6 λιτ./100 χλμ.

Τη δεύτερη νέα επιλογή στο συγκεκριμένο «είδος» συνθέτει ένας 2λιτρος κινητήρας (έκδοση sDrive18d), ο οποίος αποδίδει 150 ίππους σε συνδυασμό με 330 Nm ροπής. Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση, εδώ υπάρχει πλέον η δυνατότητα συνδυασμού και με το γνωστό αυτόματο «8άρι» των Βαυαρών, καθώς και με το επίσης γνώριμο σύστημα τετρακίνησης της BMW. Σημειώστε πως η αυτόματη sDrive18d χρειάζεται 9,3 δλ. για το «0-100 και 4,7 λίτρα για την κάλυψη 100 χλμ., είτε με το χειροκίνητο είτε με το αυτόματο κιβώτιο.

Η τρίτη νέα επιλογή είναι η sDrive18i, η οποία θα είναι και η «φθηνότερη» βενζινοκίνητη. Κάτω από το καπό, συναντάμε τον 3κύλινδρο 1.500άρη τούρμπο κινητήρα της μάρκας, ο οποίος αποδίδει 136 ίππους και 220 Nm ροπής. Αποκλειστικά σε προσθιοκίνητες εκδόσεις, θα διατίθεται είτε με χειροκίνητο «6αρι» είτε με αυτόματο με ίδιο αριθμό σχέσεων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ