top icon
Κόσμος

Τρεις νέες στρατηγικές συμφωνίες της VW στον τομέα των μπαταριών

Η VW ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή τριών ανεξάρτητων συμφωνιών με τις Umicor, 24M Technologies και Vulcan Energy Resources Ltd με στόχο την παραγωγή βιώσιμων μπαταριών υψηλής τεχνολογίας.

Η συμφωνία της VW με την Umicore περιλαμβάνει την ίδρυση μιας κοινής επιχείρησης σχεδιασμένης να προμηθεύει τα εργοστάσια κατασκευής κυψελών της πρώτης με υλικά που συνθέτουν την κάθοδο της μπαταρίας.

Σύμφωνα με τις δύο μεριές, πρόθεση είναι να αυξηθεί σταδιακά η παραγωγική ικανότητα της κοινοπραξίας, ξεκινώντας το 2025 με αρχική παραγωγή 20 GWh για το εργοστάσιο της VW στο Salzgitter της Γερμανίας. Ο απώτερος στόχος είναι να επιτευχθεί ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της τάξης των 160 GWh μέχρι το τέλος της δεκαετίας ή, με άλλα λόγια, μια ετήσια παραγωγική ικανότητα για την τροφοδοσία περίπου 2,2 εκατομμυρίων BEV.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γίναμε μακροπρόθεσμος συνεργάτης της VW για την επίτευξη της φιλόδοξης στρατηγικής της στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη καθώς και για τη μετάδοση της μακροχρόνιας και αποδεδειγμένης τεχνογνωσίας μας στα υλικά επαναφορτιζόμενων μπαταριών σε αυτή τη μοναδική κοινοπραξία», δήλωσε ο Mathias Miedreich, Διευθύνων Σύμβουλος της Umicore.

VW

Η δεύτερη συμφωνία που ανακοινώθηκε αφορά στη συνεργασία της VW με τη νεοφυή εταιρεία κατασκευής μπαταριών 24M Technologies, που έχε την έδρα της στο Κέιμπριτζ και αποτελεί «παρακλάδι» του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Ο στόχος της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι η βιομηχανοποίηση της τεχνολογίας ημι-στερεής επίστρωσης στον τομέα των μπαταριών, διαδικασία που συνιστά μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με εκείνη της ξηρής επίστρωσης. Στόχος, σε κάθε περίπτωση, είναι η βελτιστοποίηση του κόστους στη μελλοντική παραγωγή μπαταριών, μειώνοντας τη χρήση υλικών και εξαλείφοντας πολλά βήματα από τη συμβατική διαδικασία.

«Η αποστολή της 24M είναι να αναπτύξει ένα καλύτερο, καθαρότερο ενεργειακό μέλλον που θα τροφοδοτείται από την τεχνολογία μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 24M, Naoki Ota. «Η σχέση μας με τη VW, η επένδυσή τους και η ικανότητά τους για παραγωγή ευρείας κλίμακας παγκοσμίως θα επιταχύνουν την υιοθέτηση της πλατφόρμας μας».

Σύμφωνα με τις δύο πλευρές, οι τεχνολογίες της 24M Technologies θα συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στη μείωση του επιφάνειας στην οποία παράγονται οι μπαταρίες, και μάλιστα κατά 40%, στην εξοικονόμηση πόρων, στην αποτελεσματικότερη ανακύκλωση, καθώς και τη μείωση του αποτυπώματος όσον αφορά την κατασκευή των μπαταριών.

VW

Την ίδια στιγμή συμφωνία επετεύχθη και με την Vulcan Energy Resources Ltd αναφορικά με την προμήθεια λιθίου ουδέτερου σε CO2 από την κοιλάδα του Άνω Ρήνου στη Γερμανία. Η δεσμευτική σύμβαση επικεντρώνεται στην παροχή υδροξειδίου του λιθίου για μια περίοδο 5 ετών, αρχής γενομένης από το 2026. Σύμφωνα με την VW, το εν λόγω προϊόν θα συμβάλει στην εξασφάλιση της ζήτησης της VW για μελλοντική εσωτερική παραγωγή κυψελών τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη.

Η Vulcan Energy Resources Ltd αναπτύσσει αυτή τη στιγμή ένα project για την παραγωγή λιθίου χωρίς CO2 στην κοιλάδα του Άνω Ρήνου χρησιμοποιώντας μια «τοπική» και πλούσια σε λίθιο γεωθερμική άλμη. Το έργο Zero Carbon Lithium στοχεύει στη δημιουργία μιας βιώσιμης πηγής λιθίου από το μεγαλύτερο κοίτασμα της Ευρώπης., με την όλη διαδικασία παραγωγής να μην απαιτεί τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

VW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID.4
  • VW
  • VW
  • VW
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ