top icon
Επικαιρότητα

Τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε τέσσερα χρόνια από τη Skoda

Η Skoda θα κατασκευάσει στην Τσεχία τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB της VW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού, προσιτού EV.

Όπως ανακοινώθηκε, η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Skoda που θα βασίζεται στο δάπεδο MEB θα έχει ως σημείο αναφοράς το Vision IV που αποκαλύφθηκε στις αρχές του μήνα στην Έκθεση της Γενεύης. Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό SUV θα πλαισιωθεί με ένα δεύτερο μοντέλο που αναμένεται να είναι ένα πιο συμβατικό Sport Utility Vehicle. Και τα δύο θα κατασκευαστούν «εντός έδρας», στο εργοστάσιο Mlada Boleslav της Skoda στην Τσεχία, με το πρώτο να μπαίνει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Όπως ανακοινώθηκε, αμφότερα θα παράγονται στην ίδια «αλυσίδα», δίπλα στο δημοφιλές Skoda Octavia, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής.

«Αυτό μας δίνει μεγάλη ευελιξία και μπορούμε να το προσαρμόσουμε σε κάποιο βαθμό αν η ζήτηση των πελατών αλλάξει», δηλώνουν οι ιθύνοντες της τσέχικης εταιρείας.

Ένα τρίτο, πιο οικονομικό σε κόστος αγοράς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny αποτελώντας μέρος μιας νέας «οικογένειας entry-level μοντέλων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB». Το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, δήλωσε ο CEO της Skoda, Bernhard Maier, προσθέτοντας πως τα πλάνα για το εν λόγω EV θα οριστικοποιηθούν μόλις η εταιρεία διαπιστώσει τη βιωσιμότητά του σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Θυμίζομε πως μέσα στην τρέχουσα χρονιά η Skoda θα ξεκινήσει να προσφέρει την ηλεκτροκίνητη έκδοση του του Citigo, το οποίο θα παράγεται στη Μπρατισλάβα, στη Σλοβακία, και θα έχει αυτονομία κίνησης της τάξης των 300 χλμ.

Η Skoda έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι το 25% όλων των αυτοκινήτων που θα πουλά μέχρι το 2025 θα είναι «εξηλεκτρισμένα», συμεριλαμβανομένων των plug-in και των mild hybrid υβριδικών μοντέλων. Το πρώτο του plug-in υβριδικό μοντέλο των Τσέχων θα είναι το Superb, το οποίο θα παρουσιαστεί και αυτό μέσα στο 2019._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ