Επικαιρότητα Κόσμος

Τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα από την Alpine

Η Alpine θα εξελιχθεί σε μια μάρκα με αμιγώς ηλεκτροκίνητα σπορ μοντέλα παρουσιάζοντας την προσεχή περίοδο τρία νέα EV – από ένα στις κατηγορίες B και C και ένα σπορ κουπέ, ως αντικαταστάτης της Α110, σε συνεργασία με την Lotus.

Σύμφωνα με το νέο στρατηγικό και επιχειρηματικό πλάνο που ανακοίνωσε σήμερα το Groupe Renault, υπό τη σκέπη της Alpine τίθενται ο κλάδος των επιβατικών μοντέλων της μάρκας, τα σπορ μοντέλα «ευρείας κλίμακας» της Renault Sport, καθώς και το σύνολο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Renault Sport Racing, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας στην F1.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Luca de Meo, η Alpine ως ενιαία πλέον επιχειρηματική οντότητα που θα δραστηριοποιείται εφεξής με βάση τους παραπάνω τρεις πυλώνες, αναμένεται έως το 2025 να καταστεί κερδοφόρα.

Η σημαντική ωστόσο είδηση που αφορά τα οχήματα παραγωγής της εμβληματικής εταιρείας έγκειται στη σημερινή διαβεβαίωση των ανθρώπων του Groupe Renault να μετατρέψουν τηn Alpine μέσα στα προσεχή χρόνια σε μια μάρκα με αμιγώς ηλεκτροκίνητα σπορ μοντέλα.

Για το λόγο αυτό η Alpine σκοπεύει να παρουσιάσει ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία Β (supermini) που θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV, ένα ηλεκτρικό crossover της κατηγορίας C που θα «πατά» στο δάπεδο CMF-EV καθώς και ένα σπορ κουπέ μοντέλα, που επίσης θα μπαίνει στην πρίζα, σε συνεργασία με την Lotus, το οποίο θα αντικαταστήσει την A110.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου