top icon
Επικαιρότητα

Τρία νέα SUV από την Ferrari – τα δύο θα είναι ηλεκτρικά;

Οι καιροί αλλάζουν, και μαζί τους οι προτεραιότητες ακόμα και των πλέον παραδοσιακών κατασκευαστών.

Η Ferrari έχει ήδη επιβεβαιώσει ένα νέο και αρκούντως επιθετικό πρόγραμμα προϊοντικής ανάπτυξης που θέτει στο επίκεντρό του την πρεμιέρα αρκετών νέων μοντέλων μέσα στα προσεχή χρόνια, τα οποία θα «ταξινομηθούν» σε τέσσερις διαφορετικές υπο-κατηγορίες: τις Sport, GT, Special Series και Hyper Car (Icona). Αν μη τι άλλο, το σημαντικότερο και πιο… φρέσκο από αυτά θα είναι η Purosangue, ένα SUV με μήκος κοντά στα 5 μ. που θα παρουσιαστεί επίσημα δύο χρόνια μετά τον αρχικό προγραμματισμό των ανθρώπων της Ferrari. Δηλαδή, το 2022.

Η νέα F175, όπως αποκαλείται προς ώρας στους κόλπους της Ferrari το νέο εγχείρημα των Ιταλών, θα δομείται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα -την πρώτη εκ των δύο που ετοιμάζει η Ferrari- που αποτελεί για τους Ιταλούς μια «μεγάλη τεχνολογική πρόκληση». Βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής θα είναι, όπως ξεκαθάρισε ο Michael Leiters σε πρόσφατες δηλώσεις του, η ικανότητά της να φιλοξενεί στο εμπρός μέρος V6, V8, αλλά και V12 κινητήρες, με ή χωρίς υβριδική «βοήθεια», σε συνδυασμό με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Μάλιστα, το εν λόγω δάπεδο θα προσφέρει μερικές ακόμα… ευκολίες. Με πρώτη και καλύτερη τη δυνατότητα υιοθέτησης ενός συστήματος μετάδοσης που θα στέλνει την ισχύ του κινητήρα είτε σε δύο, είτε σε τέσσερις τροχούς. Παράλληλα, η ευελιξία της νέας πλατφόρμας θα παρέχει σημαντικές ελευθερίες και στο σχεδιασμό του αμαξώματος, το οποίο θα μπορεί – ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες – να είναι 2θεσίο, 2+2 θέσεων, ή ακόμα και 4θεσιο, με κουπέ ή cabriolet «περίβλημα». Ευελιξία θα υπάρχει και στον τομέα του μήκους του μεταξονίου, ακόμα και σε εκείνον του ύψους του αμαξώματος από το έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Ferrari Purosangue θα προσφέρεται σε περισσότερες από μία εκδόσεις: η πρώτη θα τροφοδοτείται από έναν υβριδικό V8 κινητήρα με χωρητικότητα 4,0 λίτρα, ενώ διαθέσιμος θα είναι ένας νέος, υπερτροφοδοτούμενος V6, καθώς και ο «παραδοσιακός» ατμοσφαιρικός V12 των Ιταλών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, μη κατονομαζόμενες πηγές, τις οποίες επικαλείται σε σημερινή ανάρτησή του το βρετανικό Car, η ιταλική εταιρεία φέρεται να έχει στα σκαριά όχι ένα, αλλά δύο ακόμα SUV/crossover, τα οποία φέρουν τις κωδικές ονομάσίες F244 και F245, τα οποία θα παρουσιαστούν το 2024 και 2026, αντίστοιχα. Και σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, και σε αντίθεση με την Purosangue, θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με την αρωγή ηλεκτροκινητήρων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ