21 Φεβ 2018

Τρία βραβεία για την Kia στο διαγωνισμό iF Design Awards 2018

Η Kia Motors κατέκτησε τις τρεις πρώτες θέσεις στα βραβεία iF Design 2018 ενισχύοντας τη φήμη της μάρκας για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό των αυτοκινήτων της. 

Kia - iF Design Awards 2018

Το νέο Kia Stinger fastback sedan με το δυναμικό σχεδιασμό του, το Stonic, το πιο εμπνευσμένο crossover με στυλ SUV και το πιο μικρό και ευρύχωρο αυτοκίνητο πόλης, το Picanto, διακρίθηκαν στην κατηγορία «Product Design».

Το 2018 είναι η δεύτερη σε συνέχεια χρονιά κατά την οποία η Kia κερδίζει τρία βραβεία (iF awards) και με το τελευταίο hat-trick αυξάνει στα 15 το συνολικό αριθμό των βραβείων της.

Το Stinger, που σχεδιάστηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Kia στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό Gran Turismo με ένα ευρύχωρο και ευχάριστο σχεδιαστικά εσωτερικό. Εμπνευσμένο από τα μεγάλα tourers της δεκαετίας του '70, το Stinger διαθέτει κομψές αναλογίες fastback και πολύ δυναμικές πλευρικές γραμμές οι οποίες καταλήγουν στο πίσω μέρος του αμαξώματος δημιουργώντας ένα πολύ μυώδες σχήμα. 

Σχεδιασμένο επίσης στη Φρανκφούρτη, το Stonic, το πρωτοποριακό κόμπακτ crossover της Kia, προσφέρει εντυπωσιακή και τολμηρή εξωτερική σχεδίαση με περιπετειώδες στυλ SUV. Διαθέτει μοντέρνο εσωτερικό με προηγμένη τεχνολογία και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης σε συνδυασμό με μια ευρεία επιλογή συνδυασμού χρωμάτων.

Η τρίτη γενιά του μικρότερου αυτοκινήτου η Kia επιδεικνύει ένα νεανικό και ευχάριστο χαρακτήρα στην κατηγορία Α. Διαθέτει νέο ξεχωριστό σχεδιασμό και υψηλής ποιότητας καμπίνα τελευταίας τεχνολογίας, με τεράστιες δυνατότητες εξατομίκευσης. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, ο έξυπνος σχεδιασμός του Picanto το καθιστά ένα από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Βραβείο σχεδιασμού (iFaward) 2018: 6.400 συμμετοχές από 54 χώρες

Ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε το 1953 στις εκθέσεις προϊόντων της «Formgerechte Industrieerzeugnisse» (Good Industrial Design) που πραγματοποιούνται στο Hannover Messe και είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδίου στον κόσμο. Το 2018, εταιρείες από 54 χώρες υπέβαλαν 6.402 προϊόντα για να κριθούν από την ανεξάρτητη διεθνή κριτική επιτροπή 63 εμπειρογνωμόνων σχεδιασμού. Η επίσημη τελετή παρουσίασης για τα βραβεία σχεδιασμού 2018 iF θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2018 στο Μόναχο. 

Δελτίο Τύπου

Ετικέτες: