top icon
Επικαιρότητα

Τρίτη plug-in υβριδική έκδοση για τη νέα Porsche Panamera

H Porsche παρουσιάζει σήμερα την έκδοση Turbo S E-Hybrid των 700 ίππων της νέας Panamera η οποία έρχεται να πλαισιώσει τις 4 E-Hybrid και 4S E-Hybrid.

Δύο μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Panamera, η Porsche παρουσιάζει σήμερα την τρίτη κατά σειρά plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου. Πρόκειται για την Turbo S E-Hybrid, η οποία συνθέτει την πιο ισχυρή έκδοση του πολυτελούς μοντέλου από το Zuffenhausen – και όχι άδικα, μιας και ο συνδυασμός θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα φτάνει σε απόδοση του 700 ίππους.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Ο 4λιτρος V8 κινητήρας τούρμπο αποδίδει 571 ίππους συνεργαζόμενος με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος μέσα στο PDK κιβώτιο των 8 σχέσεων. Το «παρών» δίνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 17,9 kWh που εξασφαλίζει βελτιωμένη κατά 30% ηλεκτρική αυτονομία σε σχέση με το παρελθόν. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η τελική ταχύτητα της Turbo S E-Hybrid φτάνε τα 315 χλμ./ώρα, ενώ το τυπικό «0-100» ολοκληρώνεται σε μόλις 3,2 δλ.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Τον ίδιο συσσωρευτή διαθέτει και η Panamera 4 E-Hybrid, στην οποίο ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με έναν V6 biturbo κινητήρα με χωρητικότητα 2,9 λίτρων και μέγιστη ισχύ 330 ίππων – η συνδυαστική ισχύς των δύο μονάδων φτάνει τους 462 ίππους.

Η plug-in υβριδική… ατζέντα της νέας Panamera ολοκληρώνεται με την έκδοση 4S E-Hybrid, στην οποία ο 6κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 440 ίππους – εδώ, η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 560 ίππους.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Στις μη υβριδικές εκδόσεις, η παλέτα της νέας Panamera περιλαμβάνει την έκδοση 4S, με τον V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων να αποδίδει 440 ίππους,  την Turbo S (που αντικατέστησε την Turbo) των 630 ίππων που τροφοδοτείται από τον 4λιτρο V8 της Porsche ίππων, την GTS των 480 ίππων και τις «απλές» Panamera και Panamera 4 των 330 ίππων.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ