13 Σεπ 2017

«Τρομοκρατία» στη Monza: Είναι αυτή η Ferrari FXX K Evoluzione; (+video)

Ένα δαιμονισμένο πρωτότυπο της Ferrari FXX K, με αρκετές ορατές σχεδιαστικές αλλαγές, κινηματογραφήθηκε ενόσω πραγματοποιούσε μερικούς πολύ γρήγορους γύρους στην πίστα της Monza αναζωπυρώνοντας με τον τρόπο αυτό τις πρόσφατες φήμες που θέλουν τους Ιταλούς να ετοιμάζουν μια ακόμα εκδοχή του πιο ασυμβίβαστου τετράτροχου τους.

Ferrari FXX K Evoluzione

Η FXX K, o διάδοχος των FXX και 599ΧΧ, δεν είναι μια τυχαία Ferrari, παρ’ ότι «πατά» στη γνωστή και μη εξαιρετέα LaFerrari. Πίσω από την πλάτη του οδηγού βρίσκεται μια υβριδική μονάδα κίνησης αποτελούμενη από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα με χωρητικότητα 6,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 860 ίππους, σε συνδυασμό με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας ΗΥ-KERS (σ.σ.: εξ ου και το γράμμα Κ στην ονομασία) και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνεισφέρει στο όλο «πακέτο» 190 επιπλέον ίππους. Συνδυαστικά κα με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τέσσερα διαφορετικά προγράμματα αξιοποίσής του, τα Qualify, Long Run, Manual Boost και Fast Charge, το εκρηκτικό αυτό κοκτέιλ αποδίδει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1050 ίππους.

Χάρη στα «εξωφρενικά» αεροδυναμικά τους βοηθήματα, τα μόλις 40 αντίτυπα της Ferrari FXX K που έχουν παραχθεί για λόγους εξοικείωσης των επίλεκτων πελατών της Ferrari οι οποίοι μετέχουν στις αγωνιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει για λογαριασμό τους το Maranello, παράγουν κάθετη δύναμη 500 kg στα όταν το τετράτροχο αυτό διαμάντι πιάσει τα 200 χλμ./ώρα.

Όπως και εσείς μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο, πριν λίγες μόλις μέρες ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της FXX K «συνελήφθη» να γυρίζει με τέρμα γκάζι στην πίστα της Monza φέροντας μερικές… περίεργες σχεδιαστικές αποκλίσεις σε σχέση με τις απλές (που λέει ο λόγος!), κάτι που κάλλιστα μπορεί να σημαίνει πως οι Ιταλοί ετοιμάζουν κάτι ακόμα πιο καυτό.

Η σημαντικότερη διαφοροποίηση που εντοπίζει με μιας κανείς βρίσκεται στην πίσω αεροτομή, που εδώ είναι «συνεχόμενη», στο σχήμα του διαχύτη, καθώς και στα πιο τονισμένα φτερά. Είναι αυτή, άραγε, η ελαφρύτερη και ακόμα πιο αποδοτική στον τομέα της αεροδυναμικής έκδοση Evoluzione της FXX Κ; Δε μένει παρά να περιμένουμε έως ότου οι Ιταλοί της Ferrari λύσουν οι ίδιοι το μυστήριο που κρύβεται κάτω από το… αφηνιασμένο πρωτότυπο που μπορείτε να απολαύσετε (και να ακούσετε, κυρίως) και εσείς στο βίντεο που ακολουθεί._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Ferrari FXX K Evoluzione
  • Ferrari FXX K Evoluzione
  • Ferrari FXX K Evoluzione

Σχόλια

Ο λόγος του όλου προγράμματος

Ο λόγος του όλου προγράμματος ΧΧ δεν είναι η εξοικείωση των οδηγών, αλλά η εξέλιξη των μοντέλων βάσει των επιθυμιών των πιο σημαντικών ιδιοκτητών της φίρμας. Η Ferrari το αναφέρει ως εργαστηριακό πρόγραμμα και οι τεχνολογίες αυτές περνάνε στα επόμενα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας, ενώ οι τυχεροί ιδιοκτήτες περνάνε υπέροχα!!! Φυσικά είναι και ένας πολύ καλός τρόπος να γεμίζουν τα ταμία του Μαρανέλλο...